• Publikum presset på for å komme inn på operataket under Justin Bieber gratiskonsert sommeren 2012. Den gang tok det flere timer før politiet og sikkerhetsmannskaper fikk kontroll på situasjonen. Under konsertene på Fornebu 16–18 april skal Snarøyveien gjerdes inn for å hindre at elleville Beliebers havner i veibanen.

    FOTO: Strømdahl Monica

Egne busser fra 22 byer
til Bieber-konsertene

Egne Bieber-busser, kilometervis med gjerder og en gigantisk rundkjøring skal hindre at trafikksystemet bryter sammen når Justin Bieber kommer til Oslo om to uker.

Det var ville tilstander i Oslos gater da Justin Bieber holdt gratiskonsert på Operataket sommeren 2012. Jenteokkupasjonen av byen den gang er bare forsmaken på hva man kan vente seg når Bieber kommer tilbake om noen uker. 63.000 billetter er solgt til de tre konsertene i Telenor arena 16.–18. april. Arrangørene regner med at konsertyre jenter vil oppholde seg rundt arenaen i timevis før dørene åpner.

Dette er større enn Eurovision Song Contest.

Ikke lov å krysse veien

- Det har aldri før vært et så omfattende arrangement der ute. Dette er større enn Eurovision Song Contest, sier politioverbetjent Tomm Berger ved Asker og Bærum politidistrikt. Han er innsatsleder for politiets Bieber-styrke, og har planlagt de hektiske konsertdagene i flere måneder allerede.

Les også

«Én eneste klem fra Justin kan muligens redde mitt liv»

Ungjenter bruker historier om sykdom, depresjon, selvskading og selvmordstanker for å få konsertbillett eller et møte med Justin Bieber i april. Konsertarrangøren har sendt et hundretall mailer videre til Røde Kors, barnevern og politi.

I begynnelsen av mars var en delegasjon fra politi, konsertarrangør og sikkerhetsselskap i London for å lære av sikkerhetsopplegget da Bieber holdt fire konserter i O2 arena. Nå varsler politiet og Statens vegvesen store endringer i det lokale trafikkmønsteret ut mot Fornebu for å få trafikken til å flyte best mulig på konsertdagene.

Problemet er at Snarøyveien inn til Telenor arena er en blindvei, og at det ikke er mulig å parkere i området.

• Fra klokken 09 på konsertdagene gjøres Snarøyveien om til en gigantisk rundkjøring mellom E18 og «propellen rundkjøring». Det blir umulig å krysse Snarøyveien. Alle biler fra sideveier må følge kjøreretningen.

• Det blir stans forbudt langs hele Snarøyveien.

• Det settes opp sperrer langs Snarøyveien helt ut mot Oksenøykrysset, for å hindre at fotgjengere sperrer veibanen.

• Alle lyskryss i Snarøyveien settes på «gul blink», med politivakter i de viktigste kryssene.

Bieberekspress

At publikum er så ungt skaper ekstra utfordringer.

- Den største utfordringen vår er foreldre som har tenkt å kjøre barna til konsert, og tror de kan stoppe ved arenaen og slippe av eller hente barna. Det vil ikke bli mulig, advarer Berger.

Les også

Sikkerhetsselskapet: Bør kunne forvente mer av foreldrene

Er kritisk til foreldrenes oppførsel under konserten.

- Når 100 har stoppet midt i veien, står det saktegående kø helt ut til E18. Det hindrer alle bussene og drosjene som skal frakte folk til og fra arenaen.

Arrangørene anmoder flest mulig til å bruke kollektiv transport til og fra konserten. Det settes opp skyttelbusser fra Dronningens gate ved Oslo S og Abelshaugen ved Nasjonalteateret fra kl. 12 på konsertdagene. I tillegg settes det opp Bieberekspress fra 22 ulike byer rundt om i landet.

Kommer du med bil, anbefaler arrangørene at du parkerer i Asker, Sandvika eller Oslo, tar tog til Lysaker og går herfra inn til Telenor Arena.

 

- Klarer vi å hindre folk fra å kjøre bil til arenaen, kommer det til å flyte fint trafikkmessig. Det er også et sikkerhetsaspekt her. Med mange unge jenter ute i trafikken, vil det potensielt oppstå farlige situasjoner, selv om vi har mye mannskaper ute, sier Berger.

Les også

«Guttegjenger» får skylden for Justin Bieber-kaos

Hemmelighold, dårlige forberedelser og "guttegjenger" bidro til at Justin Biebers Oslo-besøk ble et kaos. Operaen ville egentlig ikke ha Bieber-konsert på taket.

- Kommer dere til å kontrollere hvem som kjører inn til Fornebu konsertdagen?

- Nei. Det mange som jobber og bor der ute. Målet er at trafikken skal flyte så normalt som mulig, slik at ikke disse blir hindret unødvendig.

- Det beste er hvis publikum spaserer fra Lysaker, eller bruker shuttlebussene Telenor arena har satt opp. Vi har verter og personell langs gangveien som tar vare på publikum og viser vei, forsikrer Berger.

Les også:

Les også

Siste fra Osloby

Bieber i Oslo

Pop-fenomenen Justin Bieber spiller i Telenor arena 16., 17. og 18. april. Konsertene er utsolgt.

Det er ikke mulig å parkere ved arenaen eller kjøre dit for å slippe av publikum.

Publikum oppfordres til å ta tog til Lysaker stasjon, og gå derfra.

Arrangørene setter opp shuttlebusser fra Oslo S, Nasjonalteatret og 22 norske byer.

Dørene åpner 18.30 alle dager

 

Arrangørenes konserttips

• Reis kollektivt til arenaen

• Pass på at du får i deg nok mat og vann gjennom dagen og kvelden!

• Kle deg godt. Det kan fremdeles være kaldt i april, og det norske været kan være uforutsigbart.

• Hold deg sammen med dem du skal på konsert med. Gjør gode avtaler på hvor dere skal møtes om dere skulle komme bort fra hverandre.

• Lytt alltid til beskjeder fra arrangør, politi, vakter, helsepersonell og andre som jobber på arenaen.

• Ta godt vare på hverandre! Ikke press i køen og hold dere rolige. Alle vil få plass inne på arenaen, så ingen grunn til å stresse. Hvis du vil ut av mengden kan du gå ut til siden, og trekke deg tilbake til et området med mindre trykk.

• Ingen harde gjenstander vil være tillatt på arenaen. Dette gjelder også paraplyer, flasker, brus bokser etc.

• Profesjonelt foto- og videokamera er ikke tillatt. Du kan ta med deg mobilkamera eller kompakt kamera uten profesjonell linse.

• Alle under 13 år bør følge foresatte eller eldre venner som også har billett til konsertdagen.

Kilde: atomicsoul.no

Flere bilder

63.000 skal snart til Fornebu for å se denne pop-pjokken posere på scenen.

63.000 skal snart til Fornebu for å se denne pop-pjokken posere på scenen. FOTO: Strømdahl Monica

I dag må du få med deg...

se alle