oslopuls

Tips til arrangementer for vår kalender sendes til oslopuls@aftenposten.no. Husk dato, tid, sted, varighet, pris og kort beskrivelse.
  • Arkivfoto.

    FOTO: Berg-Jacobsen Jon-Are

NM i spanske tapas

Mads André Hansen lager Norges beste tapas.

Det mener i vertfall juryen under Spanish Tapas Contest, som kanskje kan regnes som det første uoffisielle NM i tapas, etter onsdagens tapaskonkurranse på San Leandro , melder bransjebladet Horecanytt.

Fem kokker kjempet om juryens gunst og ganer; Keenan Cross ( Hos Tea Restaurant), Philipp Bauer ( Hos Tea Restaurant), Mikeldy Corcuera ( Café Tenerife ) Patrick O’Toole ( Grand Hotel) og vinner Mads André Hansen som er kokk på Strand Restaurant .

På tross av konkurransens navn skulle tapasene ha en norsk vri. Da ble det mye fiskebaserte tapas.

– Jeg har tatt med meg elementer fra mitt liv som kokk så langt. To av rettene har jeg utarbeidet over tid, mens når det gjelder den siste har jeg fått inspirasjon fra restauranten jeg jobber i nå, sa vinner Mads André Hansen til Horecanytt.

Hansens personlige tapasfavoritt, med gravlaks, bakt vaktelegg, agurksnurr med dillagurkgele, pepperrotsmør, sennepsdressing, rugbrødtoast og chips på Melba-toast, gjorde suksess hos juryen, som besto av Tom-Victor Gausdal, Paco Roncero, Daniel Martin, Aase Jacobsen og Cecilie Louise Berg, samt jurylederen, den spanske ambassadøren i Norge, Santiago Salas Collantes.

Konkurransen ble arrangert av selskapet bak San Leandro-kjeden, i samarbeid med det spanske turistontoret. Førstepremien er en måneds opphold hos jurymedlem Paco Roncero, på hans restaurant Terraza del Casino/Estado Pu i Madrid. I tillegg får han 100 euro (780 kr.) i lommepenger.

- Tapas i Oslo er sørgelige greier mener Tom-Victor Gausdal

Les også

Siste fra Osloby

I dag må du få med deg...

se alle