Byens beste frappé

Kjøl deg ned med frappé

Frappé lages på forskjellige måter rundt om på byens kaffebarer. Den perfekte drikken fikk vi hos Stockfleths og Kaffefuglen.

6/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Stockfleths

Pris: Kr 35

+

Bruker shaker

Perfekt og balansert kaffesmak

God kanelsirup

Drikken holder seg kald uten å bli vannete

÷

Her er det ingen ting å trekke for

Vi mener:

Akkurat sånn vil vi ha frappéen vår. Svært god og billigst på runden.

6/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Kaffefuglen

Pris: Kr 39

+

Servers i glass

Lages en og en

Kaffesmaken kommer godt frem

Lager egen sirup

Herlig og balansert ettersmak

Veldig hyggelig service

÷

Her er det bare plusser

Vi mener:

Dette kan de. Rett og slett et skikkelig håndverk.

4/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Evita

Pris: Kr 43

+

Fin atmosfære og hyggelig betjening

Tydelig kaffesmak

Fin konsistens

÷

Mangler litt sødme

Plastglass

Bruker blender, drikken blir dermed litt slushy

Vi mener:

Den beste is-latten på runden vår, men for slushy til å presenters som en frappé.

4/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Java

Pris: Kr 48

+

Flott presentasjon i skikkelige glass

Akkurat passe søt

Bruker shaker

÷

Isen smelter for fort

Smaker litt for mye av fløte

Smak, konsistens og glasstørrelse varierte på de tre

glassene vi bestilte

Vi mener:

Egentlig hadde vi forventet mer av denne ellers så proffe kaffebaren

3/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Copa Con Oro

Pris: Kr 43

+

Fine glass

Grei balanse, men litt mye fløtesmak

Bruker shaker

Hyggelig service i koselig kaffebar

÷

Kunstig sirupsmak

For lite is gjør at isen smelter for fort og gjør drikken vannete

Litt for kraftig kanelsmak

Vi mener:

En grei frappé, som kan forbedres

3/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Rooster Coffee

Pris: Kr 36

+

Vi blir spurt om vi vil ha sukker

Svært hyggelig betjening

Grei konsistens på drikken

÷

Bruker blender i stedet for shaker

Drikken smaker mest av melk, selv om vi aner kaffesmaken

Kjedelig presentert i pappbeger

Vi mener:

Litt kjedelig, med konsistens som en is-latte. Og hvorfor kan vi ikke få glass når vi sier vi skal sitte å drikke kaffen på stedet?

2/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Wayne's Coffee

Pris: Kr 45

+

Herlig stemning i behagelig lokale

Hyggelig og observant barista

÷

Bruker lettmelk

Bruker blender

Altfor mye krem

Grøtete konsistens

Flat smak

Vi mener:

Merkelig at baristaen synes det er rart vi skal ha en naturell frappé uten tilsetninger av annet enn kaffe. I stedet får vi en slush-aktig is-latte som toppes med masse krem.

2/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Bocata

Pris: Kr 40

+

Den reneste kaffebaren vi har besøkt

Grei kaffesmak

÷

Bruk av blender i stedet for shaker gjør konsistensen kjedelig og glatt

Vi blir spurt om vi vil ha mocca, jordbær eller vaniljesmak.

Vi ber om naturell – og får en frappé helt uten sukker.

Vi mener:

Dette ble rett og slett en kaffe latte med is. Litt flat og kjedelig, som å drikke melk med små isbiter i.

Les også

Siste fra seksjon

Panelet:

Ole J. Sønstebø, Kaffeelskende test- og kursansvarlig i Norsk Kaffeinformasjon. Har vært hoveddommer og dommer i flere baristamesterskap, blant annet under NM i år. Ingri Margrethe Johnsen, lidenskapelig opptatt av kaffekunnskap og smaksopplevelser. Jobber med markedsføring og kurs innen kaffe og te i Solberg & Hansen. Har konkurrert i baristakunst og vært dommer i NM de siste årene. Testen: Etter hva Oslo Puls erfarer er frappé ikke definert på samme måte som espresso eller cappucino. Det blir dermed opp til kaffebaren å lage den på sin egen måte. Ingrediensene bør bestå av isbiter, espresso, kanelsirup eller sukkerlake og h-melk eller fløte. Panelet foretrekker en frappé som er shaket og ikke kjørt i blender. Ut fra disse kriteriene testet vi åtte kaffebarer og deres frappé. Vi bedømte kaffebarenes frappéer ut fra presentasjon, konsistens og smak, det vil si balansen mellom kaffe og sødme.

lesernes favoritter

I dag må du få med deg...

se alle