• Frederic Bjørge er rystet over at Oslo kommune ikke vil betale boten for klorutslippet.

  FOTO: Stein Bjørge

Frederic Hauge i Bellona:

- Betal boten eller trekk deg som miljøbyråd!

Frederic Hauge i Bellona er rasende over at Oslos miljøbyråd ikke vil betale millionboten for klorutslippet i Akerselva.

Miljøbyråd Ola Elvestuen (V) og Oslo kommune vil ikke betale boten på 4 milloner kroner for klorutslippet i Akerselva, som poltiet har sendt til Vann- og avløpsetaten.

Utslippet ved Oset vannrenseanlegg fikk Bellona til å anmelde kommunen for miljøkriminalitet, siden nesten alt liv ble utryddet i elven.

-Vi har i samråd med Kommuneadvokaten ikke vedtatt forelegget. I disse dager er vi gitt anledning til å gjøre rede for vårt syn overfor politiet. Den redegjørelsen tror jeg vi tar til politiet, ikke i avisen, sier Ola Elvestuen (V), byråd for miljø og samferdsel til Osloby.no.

Les også

Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V)

Nekter å godta millionbot etter Akerselva-skandalen

Klorutslippet tok nesten alt liv i Akerselva. Likevel vil ikke Oslo kommune godta politiets millionkrav.

Uttalelsene har fått Bellona-leder Hauge til å rase. Han mener at boten er lav sett i forhold til konsekvensene.

- Boten er på et absolutt minimuim. Summen som går til erstatning burde vært mye høyere. De reelle kostnadene forbundet med rehabiliteringen blir mye høyere, sier Hauge.

- Burde trekke seg

- Saken er så alvorlig at jeg mener politiet burde vurdere personlig straffeforfølgelse. Ved at Elvestuen vurderer å anke, viser at han ikke forstår saken i det hele tatt. Han burde trekke seg som ansvarlig for miljø i byrådet, mener Hauge.

Bellona-lederen er også bekymret for at byrådet vil bruke rettsvesenet for å unngå å betale boten.

- Miljøbyråden oppfører seg som en miljøkriminell, som ikke klarer å strye egne etater. Elvestuen er aktivt med å skape presedens i jussen omkring miljøkriminalitet, og han oppfører seg som en som vil svekke miljøvernet. Det provoser oss alvorlig. Ta boten eller gå av, sier Hauge. 

 

Les også:

Les også

Siste fra seksjon

Klorutslippet i Akerselva

Onsdag 2. mars 2011 ble det oppdaget et klorutslipp på 6000 liter fra Oset vannbehandlingsanlegg til Akerselva. Konsentrasjonen tilsvarer 240.000 flasker med klorin.

Neste alt liv i elva ble borte etter utslippet

I august 2012 ble det kjent at statsadvokaten har gitt Vann- og avløpsetaten en bot på 4 millioner kroner.

I tillegg mener politiet at etaten må betale 3 millioner i erstatning til Oslomarkas fiskeadministrasjon og 700 000 kroner i «inndragning av overskudd».

 

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

 • Four Seasons

  Four Seasons har flyttet fra Vika til Rosenkrantz' gate. Det har gått stort sett smertefritt.

 • Delicatessen

  123456

  Det et fortsatt fullt på Delicatessen på Grünerløkka, men både maten og menyen er bedre og mer spennende på Delicatessen Aker Brygge og Majorstuen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping

 • Analog møbeltrend

  I en hektisk, digtal hverdag er det nå tid for analoge kommunikasjonslinjer og kroppsvennlige former i våre nære omgivelser.