• Frederic Bjørge er rystet over at Oslo kommune ikke vil betale boten for klorutslippet.

    FOTO: Stein Bjørge

Frederic Hauge i Bellona:

- Betal boten eller trekk deg som miljøbyråd!

Frederic Hauge i Bellona er rasende over at Oslos miljøbyråd ikke vil betale millionboten for klorutslippet i Akerselva.

Miljøbyråd Ola Elvestuen (V) og Oslo kommune vil ikke betale boten på 4 milloner kroner for klorutslippet i Akerselva, som poltiet har sendt til Vann- og avløpsetaten.

Utslippet ved Oset vannrenseanlegg fikk Bellona til å anmelde kommunen for miljøkriminalitet, siden nesten alt liv ble utryddet i elven.

-Vi har i samråd med Kommuneadvokaten ikke vedtatt forelegget. I disse dager er vi gitt anledning til å gjøre rede for vårt syn overfor politiet. Den redegjørelsen tror jeg vi tar til politiet, ikke i avisen, sier Ola Elvestuen (V), byråd for miljø og samferdsel til Osloby.no.

Les også

Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V)

Nekter å godta millionbot etter Akerselva-skandalen

Klorutslippet tok nesten alt liv i Akerselva. Likevel vil ikke Oslo kommune godta politiets millionkrav.

Uttalelsene har fått Bellona-leder Hauge til å rase. Han mener at boten er lav sett i forhold til konsekvensene.

- Boten er på et absolutt minimuim. Summen som går til erstatning burde vært mye høyere. De reelle kostnadene forbundet med rehabiliteringen blir mye høyere, sier Hauge.

- Burde trekke seg

- Saken er så alvorlig at jeg mener politiet burde vurdere personlig straffeforfølgelse. Ved at Elvestuen vurderer å anke, viser at han ikke forstår saken i det hele tatt. Han burde trekke seg som ansvarlig for miljø i byrådet, mener Hauge.

Bellona-lederen er også bekymret for at byrådet vil bruke rettsvesenet for å unngå å betale boten.

- Miljøbyråden oppfører seg som en miljøkriminell, som ikke klarer å strye egne etater. Elvestuen er aktivt med å skape presedens i jussen omkring miljøkriminalitet, og han oppfører seg som en som vil svekke miljøvernet. Det provoser oss alvorlig. Ta boten eller gå av, sier Hauge. 

 

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Klorutslippet i Akerselva

Onsdag 2. mars 2011 ble det oppdaget et klorutslipp på 6000 liter fra Oset vannbehandlingsanlegg til Akerselva. Konsentrasjonen tilsvarer 240.000 flasker med klorin.

Neste alt liv i elva ble borte etter utslippet

I august 2012 ble det kjent at statsadvokaten har gitt Vann- og avløpsetaten en bot på 4 millioner kroner.

I tillegg mener politiet at etaten må betale 3 millioner i erstatning til Oslomarkas fiskeadministrasjon og 700 000 kroner i «inndragning av overskudd».

 

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • 10 tips for helgen

    Hiv deg med på Verdens kuleste dag på Akershus festning eller gå på romutstilling på Youngstorget. Helgen byr også på rap-dinosaurer og middelaldermusikk.

Siste film