- Greit så lenge vi ikke blir kjørt ned

Turgåer Camilla Vig ble snittet av en råsyklist i går, men mener det er plass for både tohjulinger og tobente i Marka.

- I en bratt bakke kom det en racersyklist som snittet meg. Jeg måtte holde rundt Mari. Jeg trodde jeg skulle bli syklet ned, forteller Vig. Hun har gått tur sammen med Mari Førde, nesten opp til Ullevålseter. Begge bruker Marka ofte, men synes det bør være plass til både turgåere og syklister.- Det er kanskje én av 20 syklister som har rast forbi oss. Jeg er positiv til at det er plass for både syklister og gående. Så lenge man tar hensyn, går det bra. De som trener, bør kjøre lenger inn i Marka. De bør i hvert fall sette ned tempoet når de kommer ned bakkene. Det er litt ubehagelig når de kommer, og jeg er veldig obs når jeg hører at de kommer, sier Førde. Det hender hun selv tar en sykkeltur fra Sognsvann.- Jeg skjønner at syklistene synes det er gøy med fart i bratte bakker. Det er greit, så lenge de ikke sykler oss ned, sier Vig, som slapp med skrekken i går.

Stygge blikk

- Det er enkelte fantomer og gærninger her, mener treningsyklistene Anders Roede og Colin Eick. De er opptatt av å ta hensyn og holde seg unna der folk ferdes. De liker seg best lenger inn i Marka. - Noen idioter skal trene her i helger når det er masse folk og familier på tur. Det finnes én million stier, man trenger ikke sykle her i lysløypa hvor det er mye folk, sier Roede. Han legger treningsturene til sent på kvelden. På ettermiddagene er det for mye folk, mener han. Syklistene, som i går tråkket rundt 15 kilometer, merker at det er et anspent forhold mellom pedalentusiaster og fotfolket.- Særlig på vinteren. Da får vi mange stygge blikk. Halvparten hilser. Men med litt smidighet og høflighet, er du i mål, forklarer Eick. Han fremholder at farten settes ned når man kommer inn i lysløypa. - Det er fritt frem i Marka så lenge man viser hensyn og sykler andre steder enn der folk går, sier Roede.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

<b>Treningstørste.</b> </bord>Anders Roede (t.v.) og Colin Eick trener i Marka minst to ganger i uken. Men de holder seg unna når det er mye turfolk ute. FOTO: BENT ARE IVERSEN

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • Her er høydepunktene fra teaterhøsten

    Familiemusikalen Mary Poppins og Leonard Cohen-hyllest er blant høstens musikalske teaterpremierer på Oslo-scenene. Og på Operaens hovedscene debuterer komikeren Atle Antonsen som Papageno i Tryllefløyten.

Siste film