- Vi kjemper til vi vinner

Allerede før folkeaksjonen for trikk har hatt sitt første møte, har 800 mennesker skrevet under på oppropet mot buss.

Protestene hagler mot kutt-iveren til Oslo Sporveier og politikerne. Fremst i rekken står Frank Ødegaard. I morgen etablerer han Folkeaksjonen "Ja til trikk, nei til buss". I ermet har han 800 underskrifter, samlet inn egenhendig etter at Sporveiene lanserte kutt-listen forrige uke.-Først og fremst vil vi redde Briskeby-trikken. Deretter vil vi jobbe for å bygge ut dagens trikkesystem. Samtidig sier vi "nei til buss" ut fra hensynet til miljø, trivsel og helse, sier Ødegaard.Briskebytrikken forsvinner i Sporveienes kutt-lister. Ødegaard, som selv er en flittig bruker av denne ruten, forstår ikke hvorfor trikken må ofres.-Trikk er en viktig del av byens sjel. På samme måte som kanalene er en del av Amsterdam, er blå-trikken en del av Oslo, sier han.

Rød eksos

Kunsthistorikeren mener trikken beriker bybildet. Han tør ikke tenke på hvordan Bogstadveien, Briskebyveien og Frognerveien blir med røde busser.-Tenk deg følelsen av å gå opp Ullevålsveien med røde dieselbusser som pøser ut eksos. Briskeby og trikken gir en helt annen følelse. Den må vi bevare, sier Ødegaard.-Men Sporveiene er jo nødt til å spare penger?-Ja, det kunne man gjort ved å legge ned kreftfremkallende dieselbusser uten passasjerer. I California er det for eksempel forbudt med dieselbiler, sier Ødegaard.Det er først og fremst lokalpolitikerne som høster hans vrede. Ødegaard er ikke i tvil om at de burde stå på for å få rikspolitikerne til å åpne pengesekken. -Når det er sagt; det var vel heller ikke særlig smart av Sporveiene å bruke én milliard på spesial-bestilte Italia-trikker, som viste seg ikke å fungere bra nok, sier Ødegaard.Folkeaksjonen, som mest sannsynlig får flere av ildsjelene på Briskeby i ledelsen, skal fortsette med underskriftskampanjen. Tanken er å overlevere protest-listen til både byrådet i Oslo og samferdselsministeren.-Vi kjemper til vi vinner, sier Ødegaard.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • 10 tips for helgen

    Hiv deg med på Verdens kuleste dag på Akershus festning eller gå på romutstilling på Youngstorget. Helgen byr også på rap-dinosaurer og middelaldermusikk.

Siste film