- Vi kjemper til vi vinner

Allerede før folkeaksjonen for trikk har hatt sitt første møte, har 800 mennesker skrevet under på oppropet mot buss.

Protestene hagler mot kutt-iveren til Oslo Sporveier og politikerne. Fremst i rekken står Frank Ødegaard. I morgen etablerer han Folkeaksjonen "Ja til trikk, nei til buss". I ermet har han 800 underskrifter, samlet inn egenhendig etter at Sporveiene lanserte kutt-listen forrige uke.-Først og fremst vil vi redde Briskeby-trikken. Deretter vil vi jobbe for å bygge ut dagens trikkesystem. Samtidig sier vi "nei til buss" ut fra hensynet til miljø, trivsel og helse, sier Ødegaard.Briskebytrikken forsvinner i Sporveienes kutt-lister. Ødegaard, som selv er en flittig bruker av denne ruten, forstår ikke hvorfor trikken må ofres.-Trikk er en viktig del av byens sjel. På samme måte som kanalene er en del av Amsterdam, er blå-trikken en del av Oslo, sier han.

Rød eksos

Kunsthistorikeren mener trikken beriker bybildet. Han tør ikke tenke på hvordan Bogstadveien, Briskebyveien og Frognerveien blir med røde busser.-Tenk deg følelsen av å gå opp Ullevålsveien med røde dieselbusser som pøser ut eksos. Briskeby og trikken gir en helt annen følelse. Den må vi bevare, sier Ødegaard.-Men Sporveiene er jo nødt til å spare penger?-Ja, det kunne man gjort ved å legge ned kreftfremkallende dieselbusser uten passasjerer. I California er det for eksempel forbudt med dieselbiler, sier Ødegaard.Det er først og fremst lokalpolitikerne som høster hans vrede. Ødegaard er ikke i tvil om at de burde stå på for å få rikspolitikerne til å åpne pengesekken. -Når det er sagt; det var vel heller ikke særlig smart av Sporveiene å bruke én milliard på spesial-bestilte Italia-trikker, som viste seg ikke å fungere bra nok, sier Ødegaard.Folkeaksjonen, som mest sannsynlig får flere av ildsjelene på Briskeby i ledelsen, skal fortsette med underskriftskampanjen. Tanken er å overlevere protest-listen til både byrådet i Oslo og samferdselsministeren.-Vi kjemper til vi vinner, sier Ødegaard.

Les også:

Les også

Siste fra seksjon

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

 • Four Seasons

  Four Seasons har flyttet fra Vika til Rosenkrantz' gate. Det har gått stort sett smertefritt.

 • Delicatessen

  123456

  Det et fortsatt fullt på Delicatessen på Grünerløkka, men både maten og menyen er bedre og mer spennende på Delicatessen Aker Brygge og Majorstuen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping

 • Analog møbeltrend

  I en hektisk, digtal hverdag er det nå tid for analoge kommunikasjonslinjer og kroppsvennlige former i våre nære omgivelser.