• Seljeholtet 5D. Verditakst: 4 800 000. Prisantydning: 4 320000. - Den ble solgt på første visning etter prisjusteringen. Vi selger fortsatt mange boliger, men merker at det går tregere, at kjøperne er mer selektive og at de har bedre tid. Denne lå ute en drøy måned. Andre steder er det ikke lenge, i Bærum er det lenger enn vi har vært vant til, sier Anita Eng hos Krogsveen.

Boliger hoper seg opp i Bærum

Akkurat nå har Bærum nesten hundre flere boliger til salgs enn på samme tid i fjor. Dette gjør at salget går tregere enn normalt.

- Vi merker at ting går tregere. Det er ikke overraskende at vi fikk en prisnedgang i september, sier Håkon Dybvad, eiendomsmegler og daglig leder i Krogsveen Bekkestua.

- Akkurat nå er det flere boliger enn normalt ute til salgs i Bærum. På denne tiden i fjor hadde Bærum 280 boliger til salgs på finn.no. I år ligger vi på cirka 380 boliger. Folk har derfor bedre tid til å vurdere objekter før de kjøper, forklarer Dybvad.

Kalveløkka 13Verditakst: 3 700 000Prisantydning: 3 300 000Det kom flere på den første visningen etter prisjusteringen, og leiligheten ble solgt. Det er et tregere marked, men jeg opplever det fortsatt som sterkt. Selv om det er mange boliger ute for salg og ting tar litt lenger tid, går fortsatt mye over takst, sier eiendomsmegler/daglig leder Magne Værnes i eie.

Kalveløkka 13. Verditakst: 3 700 000. Prisantydning: 3 300 000. - Det kom flere på den første visningen etter prisjusteringen, og leiligheten ble solgt. Det er et tregere marked, men jeg opplever det fortsatt som sterkt. Selv om det er mange boliger ute for salg og ting tar litt lenger tid, går fortsatt mye over takst, sier eiendomsmegler/daglig leder Magne Værnes i eie.
Han tror at mange voksne personer med eplehager som flytter inn i leiligheter, gjør at det er flere boliger til salgs enn normalt for tiden.

Kvadratmeterprisen for boliger i Asker lå på 37 700 kroner i september, mot 42 500 i Bærum. Mens Asker i gjennomsnitt fikk en prisøkning på 2,4 prosent de siste månedene, endte Bærum opp med en vekst på 1,9 prosent i samme periode, viser tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF). En av forklaringene ligger i at antall boliger som er til salgs i Bærum har økt kraftig det siste året.

Vil holde seg

Når det gjelder prisforskjellen mellom Asker og Bærum, så klarte Asker seg litt bedre enn Bærum i september. Mens kommunen nærmest hovedstaden hadde en prisnedgang på 1,6 prosent, ble ned- gangen i Asker 1,5 prosent,

Les også

Nye boliger selger best i Groruddalen

Nye boliger selges fortere i Groruddalen enn på vestkanten akkurat nå.

- Det er dyrt å kjøpe i Bærum. Derfor velger stadig flere å kjøpe i Asker. Vi tror likevel ikke at vi har kommet til et vendepunkt der Asker vil gå forbi Bærum. Det avgjørende er at Bærum ligger nærmest Oslo. Siden både Asker og Bærum har samme fasiliteter med tanke på kort vei til Marka og sjøen, vil nærheten til Oslo sørge for at Bærum alltid vil være mer attraktiv, sier Dybvad.

Kjøligere

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i EFF, bekrefter at Bærum for tiden ligger litt etter når det gjelder prisvekst.

Kirkerudlia 6GVerditakst: 3 600 000Prisantydning: 3 190 000Det ble et helt annet trøkk på visningen etter prisjusteringen. Mens det kom to forrige helg, kom det seks nå. Muligheten for å få solgt leiligheten, som har ligget ute siden midten av august, øker. Vi selger like mye som før, men det har vært noen prisjusteringer, sier Anders Karhaug hos DNB Eiendom.

Kirkerudlia 6G. Verditakst: 3 600 000. Prisantydning: 3 190 000. - Det ble et helt annet trøkk på visningen etter prisjusteringen. Mens det kom to forrige helg, kom det seks nå. Muligheten for å få solgt leiligheten, som har ligget ute siden midten av august, øker. Vi selger like mye som før, men det har vært noen prisjusteringer, sier Anders Karhaug hos DNB Eiendom.
-  De dyreste områdene i Oslo vest og Bærum har hatt den svakeste prisutviklingen i hele Oslo-regionen de siste 12 månedene. Vi tror at dette skyldes at dette er områder med de høyeste prisene. Nå som det er blitt litt tøffere å få lån, så går salget tregere for de dyreste objektene, sier Dreyer.

Og det er ikke bare kjøligere i luften. Også boligmarkedet har fått sin høst.

- Jeg tror at hele landet vil merke et kjøligere boligmarked den neste perioden. På lang sikt tror jeg likevel at både Asker og Bærum vil få en prisvekst. Nærheten til Oslo sentrum vil sørge for at Bærum alltid vil ligge litt foran Asker, sier Dreyer.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Boligprisene

Kvadratmeterpris for alle boliger september 2013 (prosentvis endring siste måned)

Asker: 37 200 kroner (-1,5). Prisoppgang siste 12 måneder: 2,4 prosent

Bærum: 41 800 kroner (-1,6). Prisoppgang siste 12 måneder: 1,9 prosent

(Kilde; Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk)

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film