Demonstrerte utenfor Oslo-ambassaden

Lørdag deltok rundt 40 personer i en fredelig demonstrasjon utenfor den iranske ambassaden i Oslo.

Demonstrantene ropte slagord som "ned med det iranske regimet" og "løslat iranske politiske fanger" under den timelange demonstrasjonen som startet klokken 16 utenfor ambassaden i Drammensveien.

Demonstrasjonen ble organisert av 9. julis aksjonskomité, som er opprettet til minne om de politiske massedemonstrasjonene som startet i Iran 9. juli 1999.

-Formålet med demonstrasjonen er å oppfordre norske myndigheter til å legge press på Iran, slik at politiske fanger kan bli løslatt. Vi støtter også kampen for demokrati og frihet i Iran. Det nåværende regimet må fjernes, sier aksjonskomiteens talsmann Saki Rahman.

Ville fjerne flagget

Demonstrantene ønsket å fjerne det iranske flagget fra ambassadeområdet, men dette fikk de ikke tillatelse til å gjøre.

-Ambassaden er et terrorhus, og bør ikke få bære det iranske flagget. I Iran blir alle demonstranter fengslet, og også vi som deltar her, blir filmet av ambassaden slik at de skal vite hvem vi er. De driver en systematisk kartlegging av eksiliranere, sier Rahman.

Onsdag 9. juli demonstrerte en stor mengde mennesker mot det iranske regimet på Jernbanetorget før de fortsatte utenfor ambassaden i Drammensveien. Da politiet hadde forlatt stedet, kom en flokk aktivister tilbake. Det oppsto en konfrontasjon mellom demonstranter og politi, men ingen ble skadd.

Den iranske ambassadøren ble fraktet til sykehus, men dette skyldtes hjerteproblemer.

Begrenset demonstrasjon

Ingen problemer oppsto under lørdagens demonstrasjon.

-Politiet ga oss lov til å holde en begrenset demonstrasjon uten for mange deltakere, og det har vi etterfulgt, sier Rahman.

De siste ukene har det vært omfattende demonstrasjoner for demokratiske reformer i Iran.

(NTB)

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Bare sånn passe prima

    123456

    Prima Fila er et trygt sted for dem som vil ha italiensk mat, men mangler det siste lille ekstra.

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • Her er høydepunktene fra teaterhøsten

    Familiemusikalen Mary Poppins og Leonard Cohen-hyllest er blant høstens musikalske teaterpremierer på Oslo-scenene. Og på Operaens hovedscene debuterer komikeren Atle Antonsen som Papageno i Tryllefløyten.

Siste film