• - Siktede er barnets far

    En afghaner uten norsk statsborgerskap er siktet for drapet på datteren (2).

    VIDEO: Foto: Stian Solum, NTB / Scanpix

Far siktet for drap på datteren (2)

Den siktede barnefaren (35) nekter straffskyld

I to timer langt avhør i dag.

35-åringen fra Afghanistan nekter straffskyld for forsettlig drap på 2-åringen på Ellingsrud.

Dette opplyser mannens forsvarer, Tor Kjærvik, til Aftenposten lørdag ettermiddag.

35-åringen satt i et to timer langt avhør med politiet i ettermiddag, og er ifølge Kjærvik strekt preget av det som har skjedd.

Etter det Aftenposten forstår har ikke politiet rukket å  snakke med 35-åringen om hva som kan ha ligget bak den tragiske utgangen på saken.

Avhøret i dag varte i litt over to timer. I morgen er det meningen at mannen skal i nytt avhør sammen med Kjærvik.

Skulle ut av Norge

Mannen hadde fått utvisningsvedtak og frist til å forlate Norge i februar 2013.

Det opplyser Kari-Janne Lid, fungerende leder for Seksjon for vold og seksualforbrytelser, til Aftenposten.

Den siktede barnefaren (35) hadde fått utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet 7. februar 2013, opplyser Lid.

Den siktede barnefaren er fra Afghanistan og altså ikke norsk statsborger.

Lid opplyser videre at barnefaren og barnets mor ikke skal være registrert som gift i det norske folkeregisteret. Politiet skal ha fått opplyst at de skal ha giftet seg i en religiøs seremoni.

Bakgrunn: Jente (2) drept - tre alvorlig skadet

Ikke aktuelt med flere siktelser

Det er altså faren til den drepte jenta (2) som nå er siktet for drapet på Ellingsrud i går kveld. Det er på nåværende tidspunkt ikke aktuelt å ta ut flere siktelser i saken. Det opplyste politiet i Oslo på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Politiadvokat Pål Hjort-Kraby sier til Aftenposten at siktede vil bli begjært varetekstsfengslet på mandag.

- I en sak av denne typen vil vi normalt be om en såkalt prejudisiell undersøkelse. Dette er en psykiatrisk undersøkelse, sier han.

Politiet sier de vil forsøke å gjennomføre avhør av siktede i dag. Vitneobservasjoner og opplysninger på stedet gjør at politiet er sikre på at barnefaren er gjerningsmannen. Noe motiv er foreløpig ikke kjent.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Tor Kjærvik som sin forsvarer. Han var klokken 12.30 på vei inn for å møte sin klient på tomannshånd. De skal deretter i avhør.

Obduseres lørdag

Barnets mor og mormor ligger begge skadet på sykehus, men skadene skal ikke være livstruende. De er begge norske statsborgere med iraksk bakgrunn.

Den ene mannen som ligger skadet på sykehus er barnets onkel, morens bror. Han skal være alvorlig skadet og det er uklart om han kan avhøres i dag.

En av de andre skadde har også en relasjon til familien. Han ligger i kunstig koma og er ikke utenfor livsfare, opplyser politiet.

Barnet (2) som er drept vil bli obdusert lørdag.

Aftenposten har også vært på Ellingsrud lørdag formiddag. Der er det nå stille og rolig, og det er ikke noe synlig politi som jobber på stedet.

Les også: Tente lys for den vesle jenta

Toåring drept

Det var fredag kveld det ble kjent at en to år gammel jente ble drept i forbindelse med et stort slagsmål på Ellingsrud øst i Oslo.

Totalt skal ti personer ha vært involvert i episoden som av politiet ble beskrevet som «meget kaotisk». Store politistyrker rykket ut til åstedet i Dragonstien.

Det skal ha vært fler vitner til episoden. Det er usikker hvor drapet fant sted, om det var inne i familiens bopel eller utenfor blokken.

- Jeg hørte et voldsomt bråk og roping og gikk ut på verandaen. Da så jeg at bakken nedenfor var dekket av blod. På gressplenen så jeg en kvinnelig slektning som holdt den skadede jenta i armene sine, fortalte en nabo til Aftenposten sent fredag kveld.

Ifølge naboer var det store mengder blod på åstedet, noe politiet senere også bekreftet.

Et vitne opplyste også til Aftenposten fredag at han hadde sett to menn som kranglet med hverandre utenfor blokken like før drapet skjedde. Vitnet så ikke da noe barn på stedet.

Se video fra åsstedet fredag ettermiddag:

Video

En drept og tre kritisk skadet i Oslo

Reporter Olav Eggesvik er tilstedet på Ellingsrud i Oslo der det oppstod et masseslagsmål fredag ettermiddag.

 

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

FOTO: Anette Karlsen

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film