Det lille ekstra

"VI ØNSKER Å SKAPE det lille ekstra for denne annonsøren," kunne administrerende direktør Øyvind Markussen i reklamefirmaet JCDecaux fortelle Aftenpostens lesere før helgen. "Det lille ekstra" var i dette tilfellet byens første reklameplakat med lyd. Nærmere bestemt opptil to minutter av lydsporet på en film, kringkastet i et utvalg av Oslos busskur med en styrke på 85 desibel.Dermed kan vi konstatere at byens nye reklamemøbler skaper enda mer debatt. Fra før har de irritert mange ved å sperre fortau og gågater og invadere det offentlige rom med sitt kommersielle budskap. Nå kan altså ren støyforurensning føyes til listen over bieffekter politikerne neppe hadde tatt høyde for.Flere av Oslos politikere har nemlig innrømmet at de ikke skjønte hva de gjorde da de sa ja til å få bysykler og leskur i bytte mot reklame. Bare RV stemte mot da bystyret vedtok å reklamefinansiere disse tjenestene. Da omfanget av reklamen - 160 glassmontre bare for syklene - gikk opp for politikerne, angret mange og etterlyste en helhetlig plan.

Å ANGRE

er ofte for sent når kontraktene er inngått. I denne omgang må vi nok bare venne oss til reklamemontrene som et svært synlig innslag i bybildet. Trolig kjemper politikerne også forgjeves mot de rundt 60 fire meter høye reklametårnene som vil dukke opp utover høsten.Men støyreklame som ingen har sagt ja til, bør vi bli spart for. Når Samferdselsetaten bekrefter at lydreklamen hverken er omsøkt eller godkjent, bør konklusjonen være enkel: Skru av bråket umiddelbart. For byens kollektivpassasjerer vil fraværet av støy kanskje være nettopp det lille ekstra på en fin sommerkveld.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

Annette Andersson (t.v.), Anna Pettersson og Kristin Haugen. De synes lydreklamen er grei så lenge den ikke kan høres så godt FOTO: GUNN GRAVDAL ELTON

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film