Dyr skinnebom for Frognertrikken

Først da de siste 35 meterne med nye trikkeskinner i Frognerveien var på plass, ble tabben oppdaget: Skinnene lå 12 cm for høyt.

Oslotrikken får nye trikkeskinner i Frognerveien, og 8. juli åpnes gaten for full trikkedrift igjen. Men en tabbe i svingen ved Kruses gate har satt tidsplanen under press: I forrige uke oppdaget entreprenøren at trikkeskinnene på en 35 meter lang strekning lå altfor høyt - faktisk 12 centimeter høyere enn resten av skinnene og på høyde med gatens fortauskant. Først da betongmassene var fylt i mellom skinnene, ble feilen oppdaget, og den siste uken er all den lagte betongen blitt hakket opp igjen. I Oslo Sporveier rister prosjektleder Arild Bratlie på hodet over tabben. - Det burde vel ha ringt noen bjeller et sted. En nabo ringte til oss og sa at det så helt galt ut. Slik sett burde nok andre også ha oppdaget dette i tide, sier han.Det er Sweco Grøner som har ansvar for prosjektet, og prosjektleder Bjørn Corneliussen tar tabben på sin kappe. - Det var en komplisert innmåling fordi skinnene ligger i en kurve med forskjellig høyde, forteller han. - Men de som utførte arbeidet burde ha sett at det var gjort en glipp. Naboen så det jo. Men det er slikt som skjer. Vi er bare mennesker og kan gjøre feil. Prosjektlederen regner med at tabben vil koste flere hundretusen kroner å rette opp, men forsikrer at trikken vil være tilbake i Frognerveien uten forsinkelse i forhold til tidsplanen. - Vi får opp farten, og trikken vil være på skinner neste fredag. Det vil kanskje mangle noe når det gjelder asfaltarbeidet, men forsinkelsen blir minimal, sier Corneliussen.

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

I forrige uke var skinnene i Frognerveien ferdigfelt ned i betong, men høyden var feil. Nå er all betongen fjernet igjen, og skinnehøyden skal justeres. FOTO: OLAV URDAHL

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • 10 tips for helgen

    Hiv deg med på Verdens kuleste dag på Akershus festning eller gå på romutstilling på Youngstorget. Helgen byr også på rap-dinosaurer og middelaldermusikk.

Siste film