• Ansatte har jobbet langt mer enn loven tillater, skriver Dagbladet.

    FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen

Eksklusiv restaurant drev rovdrift på kokk

Arbeidstilsynet har avdekket grove brudd på arbeidsmiljøloven hos restauranten Bølgen & Moi på Tjuvholmen i Oslo, melder Dagbladet.

Blant annet jobbet en kokk 327,5 timer i juli, med flere 14-timersdager og 78 timer per uke, ifølge avisa. I Arbeidstilsynets rapport heter det at flere ansatte jobber langt mer enn det loven tillater. Nå har restauranten fått seks pålegg som skal gjennomføres innen oktober.

Toralf Kristian Bølgen og Trond Moi, som står bak denne og flere andre eksklusive restauranter, sier de tar kritikken svært alvorlig.

- At en kokk har jobbet ekstremt mye en måned, er et unntak, her legger vi oss helt flate, det er vi ikke stolte av, men det skjedde i den mest hektiske måneden, og vedkommende har fått fullt ut betalt for alle timer med overtid, sier de to.

Tore Skjeldstadaune i Fellesforbundet sier det er ille at en så kjent aktør ikke greier å følge reglene, men at dette dessverre er helt vanlig i bransjen.

- Hvis bransjen ikke klarer å forholde seg til til lovverket på linje med annen industri, så har den heller ingen framtid, sier han.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film

Shopping

  • Test: Dette er det beste påskegodteriet

    Uansett om man reiser på fjellet, til sjøen eller holder seg hjemme i påsken, er påskegodteriet en selvfølge. Våre eksperter har testet seksten typer i alle prisklasser.