• Ansatte har jobbet langt mer enn loven tillater, skriver Dagbladet.

    FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen

Eksklusiv restaurant drev rovdrift på kokk

Arbeidstilsynet har avdekket grove brudd på arbeidsmiljøloven hos restauranten Bølgen & Moi på Tjuvholmen i Oslo, melder Dagbladet.

Blant annet jobbet en kokk 327,5 timer i juli, med flere 14-timersdager og 78 timer per uke, ifølge avisa. I Arbeidstilsynets rapport heter det at flere ansatte jobber langt mer enn det loven tillater. Nå har restauranten fått seks pålegg som skal gjennomføres innen oktober.

Toralf Kristian Bølgen og Trond Moi, som står bak denne og flere andre eksklusive restauranter, sier de tar kritikken svært alvorlig.

- At en kokk har jobbet ekstremt mye en måned, er et unntak, her legger vi oss helt flate, det er vi ikke stolte av, men det skjedde i den mest hektiske måneden, og vedkommende har fått fullt ut betalt for alle timer med overtid, sier de to.

Tore Skjeldstadaune i Fellesforbundet sier det er ille at en så kjent aktør ikke greier å følge reglene, men at dette dessverre er helt vanlig i bransjen.

- Hvis bransjen ikke klarer å forholde seg til til lovverket på linje med annen industri, så har den heller ingen framtid, sier han.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • St. Raw

    123456

    Hvem skulle tro at en bortgjemt hotellkjeller kunne diske opp med topp sushi og annen rå kost?

  • Schrøder Restaurant

    123456

    Schrøder er en av byens eldste brune kafeer, og holder tradisjonen i hevd med god og rimelig husmannskost på menyen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping