"Greven" pågrepet med AG 3

Da drapsdømte Varg Vigernes ble pågrepet etter fluktforsøket, var han i besittelse av et militært AG 3-gevær, GPS, gassmaske og kamuflasjeklær. Politiet tror han var på vei til utlandet.

Det kraftige geværet, som har en praktisk rekkevidde på 350 meter og tar 20 skudd i hvert magasin, er trolig stjålet fra militæret. Også andre gjenstander Vigernes hadde i bagen kan stammet fra Forsvaret, skriver VG tirsdag.I tillegg til geværet skal Vikernes ha vært i besittelse av et mindre håndvåpen, kniver og multiverktøy. I bilen som han truet til seg fra en familie i Buskerud ble det også funnet en skuddsikker vest, sammen med flere kamuflasjedrakter, håndholdt GPS satellittnavigator, sambandsutstyr: mobiltelefoner og PC. Alt utstyret vitner om at Vikernes har fått hjelp av en eller flere personer utenfor fengselet til å planlegge flukten.Varg Vikernes ble overført fra strenge soningsforhold i Bergen, til det langt mer åpne fengselet Berg ved Tønsberg 4. august. En måned senere fikk Vikernes permisjon en helg. Ifølge VG forsøker politiet nå å kartlegge hvem han møtte utenfor fengselet mellom 29. august og 1. september. ( Aftenpostens nettutgave)

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film