• Den 23 år gamle landbruksstudenten er dømt til ni måneders fengsel for dyrking av 132 cannabisplanter. I retten hevdet han alt var til eget bruk. Han ble ikke trodd.

    FOTO: Ed Andrieski

Hadde 132 cannabisplanter i leiligheten

Vaktmester avslørte plantasjen til 23-årig student.

Vaktmesteren skulle sjekke vannlekkasje, men fant et telt fullt av cannabisplanter.

Dom i saken falt forrige uke. En 23 år gammel landbruksstudent må sone ni måneder i fengsel.

Studenten, som tilsynelatende hadde særs grønne fingre, ble avslørt av borettslagets vaktmester i forbindelse med kontroll av en mulig vannlekkasje. I leiligheten på St. Hanshaugen var det ingen vannlekkasje, men derimot 132 cannabisplanter – som ifølge dommen i tørket tilstand ville utgjort minst tre kilo cannabis.

Dyrket i telt

«Vaktmesteren oppdaget at det sto et stort telt i stuen hvor det ble dyrket en rekke planter. Han kontaktet gårdeieren fordi han mistenkte at det kunne dreie seg om ulovlig dyrking. Gårdeieren kontaktet deretter politiet som dro til leiligheten. Politiet avdekket at det ble dyrket 132 cannabisplanter i teltet som sto i stuen», står det i dommen.

23-åringen ble pågrepet etter kort tid. Han erkjente straffskyld for forholdet.

I tillegg til de 132 plantene tok politiet beslag i landbruksstudentens produksjonsutstyr. Utstyr han i avhør fortalte kostet rundt 50.000 kroner, men i retten hadde nedjustert til 20.000 kroner.

Veiledet av medstudenter

Ifølge dommen tok det mer enn en uke å sette opp produksjonsutstyret i leiligheten. I tillegg til at det var elektronisk regulert med tidsur, besto det avanserte utstyret av ventilasjonsanlegg, varmelamper og lys.

Den unge mannen forklarte at han hadde fått hjelp av flere medstudenter til monteringen. 23-åringen hevdet videre at de samme studentene veiledet ham om hvordan han skulle dyrke cannabisplantene.

Fra starten av februar til slutten av april i 2013, da mannen ble avslørt, var han jevnlig i leiligheten for å vanne, gjødsle og gi vekstmidler til plantene.

I retten kom det frem at han aldri selv bodde leiligheten, men hjemme hos sine foreldre. Hovedsakelig fordi plantene og utstyret tok så mye plass.

Til eget forbruk

I retten forklarte den nå domfelte 23-åringen at han på daværende tidspunkt røkte mye hasj og ikke lenger ville kjøpe fra personer på gaten, og at det var derfor han hadde startet med å dyrke cannabisplanter.

Han ble ikke trodd.

«Tiltaltes forklaring om at narkotikaen kun var ment for egen bruk, fremstår som lite sannsynlig når en ser hen til dyrkingens omfang. Volumet representerer uansett en betydelig spredningsfare, og tiltaltes forklaring om egen bruk får derfor liten betydning. Etter en samlet vurdering finner retten at straffen passende kan settes til fengsel i 9 måneder», står det i den enstemmige dommen.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Siste film