Kjelsåstrikken er reddet

I går ble det endelig klart: Det skal igjen gå trikk til Kjelsås. I tillegg skal Holmenkollbanen gå gjennom sentrum - og sannsynligvis helt opp til Tryvann.

Kollektivmeldingen, strategiplanen for Oslos kollektivtilbud, ble behandlet i bystyrets samferdselskomité i går kveld. Både Ap. og SV gikk inn for å redde Kjelsåstrikken, noe som sammen med Venstre og RV ga flertall. Når kollektivmeldingen skal opp i bystyret i april, er Kjelsåstrikken avhengig av støtte fra Venstre. Det lover leder for Oslo Venstre, Ola Elvestuen, å sørge for.- Vi kommer til å stemme for Kjelsåstrikken, slik at det blir flertall i bystyret. Vi har lenge vært enige om å satse 20 millioner kroner, man har avventet kollektivmeldingen. Så dette er bra, sier Elvestuen.I tillegg ble det i går bredt flertall for at Holmenkollbanen igjen skal gå gjennom sentrum og snu på Helsfyr. Det var også enighet om T-banelinje helt frem til Tryvann, men saken må utredes først. Leder for samferdselskomiteen, Rune Gerhardsen (a) er godt fornøyd, og tror ikke kollektivbrukerne må vente altfor lenge før de ser resultatene av den nye meldingen. Han tror Holmenkollbanen går gjennom sentrum allerede til våren, og at Kjelsåstrikken er på plass i løpet av året.

En visjon

- Kollektivmeldingen legger en linje for kollektivsatsingen i byen de nærmeste 10- 15 årene. Jeg har en visjon om at Oslo skal bli en av de fremste trikke- og banebyene i Europa, og med denne meldingen ser vi konturene av den visjonen, sier Gerhardsen.Samferdselskomiteen gikk også inn for et bredere og tettere regionssamarbeid med Akershus. Ifølge nestleder i komiteen, Stian Røstad Røsland (h) skal det dannes ett felles selskap som skal stå for koordineringen av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus.Det betyr for eksempel at de grønne SL-bussene etterhvert kan stoppe og ta opp passasjerer i Oslo også på vei inn mot byen.

Kompromiss

Det ble inngått et kompromiss om at bussdriften i Oslo fortsatt skal konkurranseutsettes, men at trikk og bane ikke skal det. Komiteen gikk dessuten inn for at samferdselsetaten ikke lenger skal ha ansvaret for holdeplassene, men at de ulike selskapene i Oslo Sporveier skal håndtere disse selv. Det betyr eksempelvis at Oslotrikken får ansvaret for trikkeholdeplassene.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film