• De siste årene har søkelyset vært rettet mot drosjejuksere i Oslo. Nå er flere av kommunens egne ansatte tatt på fersken.

    FOTO: ILLUSTRASJONSWASIM RIAZ

Kjørte taxi mens de var sykmeldt

Åtte ansatte i Oslo kommune mistenkes for trygdemisbruk. De jobbet som taxi-sjåfører samtidig som de var sykmeldt fra de kommunale jobbene sine.

Les også:
De utro tjenerne ble avslørt gjennom en kontroll gjort av Kommunerevisjonen. – Nå mistenker vi åtte personer for å ha misbrukt sykemelding eller egenmelding i forbindelse med taxikjøring. Dette er alvorlig, sier kommunerevisor Annette Gohn-Hellum, som har overlatt saken til byrådets finansavdeling.

Kan bli sagt opp

De mistenkte jobber i Sykehjemsetaten, Utdanningsetaten, bydel Østensjø og bydel Grünerløkka. Seks av dem er i full stilling.– Vi har oversendt sakene til de aktuelle arbeidsstedene for nærmere undersøkelser. Det må vurderes sanksjoner og ulike type reaksjoner, sier Arild Sundberg, kommunaldirektør for finans og utvikling.Han utelukker ikke politianmeldelser og oppsigelser som følge av trygdemisbruket.

Grunnlag for å følge opp

Kommunaldirektøren er svært fornøyd med Kommunerevisjonens arbeid. – Vi kan ikke ha det slik i kommunen at ansatte sykemelder seg for å kjøre taxi isteden. – Dette gir et godt grunnlag for oppfølging av denne typen saker og eventuell belysning av andre forhold, sier Sundberg.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film