• Mazyar Keshvari er komitéleder i bystyret og har sett seg kraftig lei på politikere som hyller flerkulturelle miljøer uten å ta del i disse miljøene selv.

    FOTO: Storfjell Ingar

Mener Brodtkorb har et «kaksesyndrom»

Mazyar Keshvari (Frp) reagerer kraftig på at Ullern-beboer Julie Brodtkorb (H) mener det er synd at barna hennes ikke får vokse opp i et mer flerkulturelt miljø.

- Jeg begynner å bli skikkelig lei, sier Mazyar Keshvari (Frp).

Aften skrev onsdag om Julie Brodtkorbs intervju i Nettavisen, der hun mener det er negativt for barna hennes å ikke vokse opp i et mer flerkulturelt miljø. Overfor Aften utdypet hun at det er synd at barna ikke får den kompetansen det er å vokse opp slike steder.

- Sitter på godsene sine

Keshvari mener Brodtkorb lider av et «kaksesyndrom».

- De sitter på godsene sine på vestkanten og snakker om hvor flott og fantastisk det er med flerkulturelle områder. Så har de ikke noe av dette fantastiske selv, hverken i vennekretsen, nabolaget, skolen eller fotballaget, sier Keshvari.

Les også

Ullern-beboer Julie Brodtkorb (H) mener hver enkelt bydel må ta fatt i sine utfordringer. Hun går ikke med på at Oslo er en delt by.

Savner flerkultur på Ullern

Julie Brodtkorb (H) synes ikke Oslo er en delt by.

Han mener at hvis barna lider under en manglende flerkulturell omgangskrets, er det svært enkelt å gjøre noe med det:

- Flytt barna til Gran skole eller en annen skole med høy minoritetsandel hvis du synes disse miljøene er så fantastiske, sier Keshvari.

- Lever ikke slik de snakker

Han påpeker at slike virkelighetsoppfatninger er symptomatiske spesielt for «vestkantstanden» i Høyre og Arbeiderpartiet.

- Jonas Gahr Støre fra Ris er det fremste eksempelet hos Arbeiderpartiet. Men også byrådsleder Røsland mener det ikke er noen problemer med skoler der minoriteter er i flertall. Det er en manglende respekt for folk som opplever utfordringer daglig i sitt nærmiljø og på skolene, sier Keshvari.

Ifølge ham gjør den store avstanden mellom liv og lære at Brodtkorbs uttalelser bare blir «billig og tom retorikk».

Mener andre er mer realistiske

- Jeg kjenner flere med minoritetsbakgrunn som skulle ønske de kunne flytte til steder med flere etniske nordmenn. I motsetning til Brodtkorb eller Gahr Støre har de ikke mulighet til å flytte den veien, sier Keshvari.

Keshvari mener at Høyre- og Arbeiderparti-folk i bystyret som kommer fra østlige bydeler, ofte har en mye mer realistisk tilnærming til problemstillingene.

- De flyter ikke oppe på en sky, men vedgår at det er utfordringer vi må løse, sier Keshvari.

Brodtkorb: – Jeg ble fremstilt feil

Julie Brodtkorb selv mener at hun ble fremstilt feil i onsdagens Aften, og sier at hun ikke står inne for sitatene.

- Jeg skjønner hans reaksjon svært godt slik intervjuet ble fremstilt i artikkelen. Jeg vil tillegge at det virket lite opplyst, sier Brodtkorb.

Hun presiserer deretter at det er Aftens artikkel hun er misfornøyd med, ikke Nettavisens opprinnelige artikkel. Til Nettavisen sa hun: "Tenk for et fortrinn, da, å vokse opp på en skole med mange forskjellige kulturer, språk og impulser. Det får ikke mine barn på Oslo vest. Sånt sett kan man si det er bedre på østkanten".

- Det er jo akkurat dette Keshvari reagerer på som billig og tom retorikk, som lider av et «kaksesyndrom»?

- Du har fått sitatet, og det regner jeg med å se i avisen, svarer Brodtkorb kort.

Les også

Siste fra Nyheter

Dette er saken

I et intervju med Nettavisen sier Julie Brodtkorb (H) at det er negativt for barna hennes å ikke vokse opp i et mer flerkulturelt miljø.

Til Aften onsdag sa hun at hun ikke opplever Oslo som en delt by, men at hver bydel har sine utfordringer.

Forskere peker på at Oslo helt åpenbart har store sosiale forskjeller, og Fafo-forsker Tone Fløtten mener man definitivt kan si at Oslo er en delt by.

Flere bilder

Aften sist onsdag.

Aften sist onsdag.

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser