Oslo Sporveier kjøper 99 nye T-banevogner

Oslo Sporveier vedtok på et styremøte torsdag å anskaffe 99 nye T-banevogner for totalt 1,6 milliarder kroner.

- Dette er denstørste satsingen på kollektivtrafikk i Oslo på lang tid og avgjørende for T-banens fremtid, sier styreformann Michael Tetzschner i Oslo Sporveier i en pressemelding.Tetzschner mener at de nye vognene sammen med T-baneringen som åpner 20. august og vedlikeholdsetterslep-programmet vil gi Oslo en moderne og funksjonsdyktig T-bane.Siemens Transportation Systems skal bygge vognene ved sin fabrikk i Wien. Prosjektet er beregnet til å koste cirka 1,6 milliarder kroner, og de første vognene er ventet å være satt i drift i 2006.T-banen i Oslo preges av gammelt og nedslitt materiell og stadige ulykker, forsinkelser og innstilte avganger som en følge av dette.Oslo Sporveier har den siste tiden fått mye kritikk blant annet for dårlige rutiner ved evakuering av passasjerer.17. mai måtte over 200 passasjerer evakueres fra tunnelsystemet på grunn av brann i T-banesystemet, en operasjon som tok nesten en time.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Håndverkerstuene

    123456

    Teaterfolkets varmestue kan by på mye munngodt. Håndverkerstuene byr på tradisjonsrik husmannskost og godt øl.

  • Lokk

    123456

    - Det var bedre sist vi var her. Kanskje sommeren har skylden, undrer spisefølget.

Se flere anmeldelser

Siste film

Osloby er et produkt fra Aftenposten
Sjefredaktør Espen Egil Hansen Nyhetsredaktør Håkon Borud Avdelingsleder Anders Ruud Nyhetsledere Espen Hofoss, Kristjan Molstad Administrerende direktør Sondre Gravir
Sammen bygger vi Osloby

Mobilutgave

Tips til arrangementer for vår kalender sendes til oslopuls@aftenposten.no

Osloby er en del av Aftenposten A/S

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. ACAP-beskyttet. Personvernpolicy. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.