Oslo får 99 nye T-banevogner

Oslo Sporveier har skrevet kontrakt med Siemens om 99 nye T-banevogner. Men smør deg med tålmodighet: De første vil ikke være i drift før i 2006.

- I kombinasjonmed T-baneringen betyr denne anskaffelsen en kraftig bedring av tilbudet, sier samferdselsbyråd Hilde Barstad.

Og styreformannen i Sporveiene, Michael Tetzschner, mener dette er den største satsingen på kollektivtrafikk i Oslo på lang tid og avgjørende for T-banens fremtid.Prosjektet er beregnet å koste 1,6 milliarder kroner.

Langsiktige planer

- Både når det gjelder pengene fra Oslo kommune og fra passasjerene, handler det om utgifter til inntekts ervervelse, sier Trond Bjørgan, administrerende direktør i Oslo Sporveier. - Innkjøp av moderne utstyr handler dessuten om vår troverdighet i markedet.Samferdselsbyråd Barstad er opptatt av at kommunen skal se langsiktig og jevnlig gi økonomiske bevilgninger til selskapet, slik at det kan etablere en sunn økonomi.- Tidligere har vi bare gitt dem penger og beskjed om hva de skal brukes til, sier Barstad.Siemens konkurrerte med fem andre produsenter om leveransen av nye T-banevogner til Oslo. Vognene skal ferdigstilles ved Siemens' fabrikker i Østerrike og Tyskland, men avtalen innebærer også arbeid over flere år for selskapets ansatte i Norge. Siemens har lignende kontrakter med byer som Wien, Bangkok, Boston og Melbourne.De første, nye T-banevognene vil være i drift i Oslo fra 2006, de siste leveres innen 2008.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film