Oslo får 99 nye T-banevogner

Oslo Sporveier har skrevet kontrakt med Siemens om 99 nye T-banevogner. Men smør deg med tålmodighet: De første vil ikke være i drift før i 2006.

- I kombinasjonmed T-baneringen betyr denne anskaffelsen en kraftig bedring av tilbudet, sier samferdselsbyråd Hilde Barstad.

Og styreformannen i Sporveiene, Michael Tetzschner, mener dette er den største satsingen på kollektivtrafikk i Oslo på lang tid og avgjørende for T-banens fremtid.Prosjektet er beregnet å koste 1,6 milliarder kroner.

Langsiktige planer

- Både når det gjelder pengene fra Oslo kommune og fra passasjerene, handler det om utgifter til inntekts ervervelse, sier Trond Bjørgan, administrerende direktør i Oslo Sporveier. - Innkjøp av moderne utstyr handler dessuten om vår troverdighet i markedet.Samferdselsbyråd Barstad er opptatt av at kommunen skal se langsiktig og jevnlig gi økonomiske bevilgninger til selskapet, slik at det kan etablere en sunn økonomi.- Tidligere har vi bare gitt dem penger og beskjed om hva de skal brukes til, sier Barstad.Siemens konkurrerte med fem andre produsenter om leveransen av nye T-banevogner til Oslo. Vognene skal ferdigstilles ved Siemens' fabrikker i Østerrike og Tyskland, men avtalen innebærer også arbeid over flere år for selskapets ansatte i Norge. Siemens har lignende kontrakter med byer som Wien, Bangkok, Boston og Melbourne.De første, nye T-banevognene vil være i drift i Oslo fra 2006, de siste leveres innen 2008.

Les også:

Les også

Siste fra seksjon

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

 • Four Seasons

  Four Seasons har flyttet fra Vika til Rosenkrantz' gate. Det har gått stort sett smertefritt.

 • Delicatessen

  123456

  Det et fortsatt fullt på Delicatessen på Grünerløkka, men både maten og menyen er bedre og mer spennende på Delicatessen Aker Brygge og Majorstuen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping

 • Analog møbeltrend

  I en hektisk, digtal hverdag er det nå tid for analoge kommunikasjonslinjer og kroppsvennlige former i våre nære omgivelser.