• De fysiske sperringene som ble satt opp i forbindelse med det nye billettsystemet Flexus, kan ikke brukes til noe. Nå skal de bort.

    FOTO: Karlsen Anette

Oslo fjerner sperringene på T-banen

Bystyret bestemte onsdag ettermiddag at sperringene på T-banen fjernes på grunn av sikkerheten.

Etter forslag fra Arbeiderpartiet har flertallet i bystyret bestemt at sperringene på T-banen blir fjernet.

SV, Frp, Rødt og Miljøpartiet De Grønne sikret Arbeiderpartiet flertall i denne saken.

Les også

Ubrukelige T-banesperringer hindrer evakuering

Sperringene på Oslos T-banestasjoner forsinker rømning og redningsmannskaper. Særlig på de store stasjonene, skriver brannvesenet til Byrådet.

Sperringene ble satt opp i 2005, men er aldri tatt i bruk. Dette til tross for at Ruter flere ganger har sagt at de skal brukes om kort tid. 

Man har tidligere anslått at det ville koste rundt 20 millioner i året å bruke portene slik de var tenkt. Montører som var med på å sette opp sperringene, har tidligere fortalt at de var klar over at portene ikke ville bli tatt i bruk før de ble utplassert.

Ukjent pris

- Arbeiderpartiet er glade for at et flertall i bystyret støttet vårt forslag, sier Abdullah Alsabeehg (Ap), som la frem forslaget.

Byrådet må få fart på anleggsutbyggingen, mener Abdullah Alsabeehg (Ap).

Abdullah Alsabeehg (Ap).

FOTO: Oslo Arbeiderparti

- Sperringene er til hinder ved en eventuell evakuering, og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Arbeiderpartiet mener at byrådet av hensyn til sikkerheten må fjerne sperringene på T-banestasjonene så raskt som mulig, og senest innen utgangen av 2013.

- Brannvesenet har sagt at sperringene er et hinder for rømningsveier. Derfor støtter vi forslaget. Sikkerheten rundt kollektivreiser er det viktigste for oss, sier Mazyar Keshvari, Frps representant i samferdselskomiteen i bystyret.

Den eneste funksjonen sperringene har i dag, er at de blir brukt til å validere reisekortene.

Ruter har ikke klart å svare på hva sperringene i sin tid kostet, da de bare var en del av totalleveransen for t-banesystemet. Det står imidlertid klart at Oslo har brukt flere millioner kroner på sperringer som aldri er blitt brukt, og som nå må tas ned.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film