• Peer Kim Boeriis spår i hendene til nysgjerrige. Og dem var det mange av på alternativmessen i helgen.

    FOTO: SIGNE DONS

Oslofolk i kø for fremtiden

For syvende år på rad er danske Peer Kim Boeriis i Oslo for å lese folks fremtid i hendene deres. - Oslo-folk er mye mer nysgjerrige på naturmedisin, selvutvikling og alternativ livsstil enn dansker, mener han.

20 000 mennesker var ventet til Den store alternativmessen i Vallhall i helgen. I tre dager har nysgjerrige Oslo-folk og tilreisende fått innblikk i en alternativ virkelighet. Danske Peer Kim Boeriis hadde hele helgen fullbooket av folk som ønsket å vite hva fremtiden ville bringe av jobbtilbud, reiser og lottogevinster. Og Boeriis visste, ifølge ham selv, svar. Etter syv år på norske alternativmesser mener Boeriis at nordmenn generelt og Oslo-folk spesielt er blitt mer og mer nysgjerrige på spådom, mystikk og healing.

Prat med de døde

- Nordmenn er fascinert av alternativt tankegods. Jeg opplever en stor nysgjerrighet og vitebegjærlighet hos dere. Når jeg er i Norge for å lese folks fremtid møter jeg mennesker som er mye mer nysgjerrige enn dansker og tyskere, sier Boeriis, som er en av Danmarks mest kjente klarsynte.Og Oslo-folk satt på rekke og rad for å få innblikk i en alternativ virkelighet. For 300-400 kroner for 15 minutter kan man få svar på alt fra praktiske ting til en prat med en avdød slektning.

Mye humbug

En av dem som slo til på flere av tilbudene på alternativmessen i går, var 40 år gamle Heidi Løvdokken. Hun besøkte både en klarsynt og fikk hjelp av en kvinne som driver med kanalisering, eller videreformidling av informasjon fra det åndelige. I tillegg fikk hun utarbeidet et alternativt horoskop.- Jeg er her fordi jeg synes det er spennende med alt mellom himmel og jord. Jeg synes det jeg har vært med på har vært interessant, men jeg ser det er mye humbug her også, sier hun.

Alternative verdier

Alt fra sjamaner til selgere av jade fra Canada, fra healere til hypnotisører var representert i Vallhall i helgen. Til og med selgere av et hodemassasjeapparat hadde stor pågang.- Jeg er her for å få en motvekt til den rasjonelle hverdagen, jeg er generelt interessert i alternative verdier. Jeg har vært på de tre siste messene, og skal gå på foredrag og konserter. Men denne hodemassasjen måtte jeg få med meg, sier Monica Flønes (34).Men lengst kø var det foran standen som delte ut gratis kaffe og vafler.

Les også:

Flere bilder

Kirsten Henriksen veileder med Tarotkort. FOTO: SIGNE DONS

I dag må du få med deg...

se alle