• FOTO: Kjersti Flugstad Eriksen (ill.)

Politiet henlegger «drapet» på 100 trær

Politiet gir opp å finne ut av hvem som forgiftet over 100 trær i Ekebergåsen.

For nesten to år siden fant Statens naturoppsyn ut av 48 trær var drept ved å bore hull og sprøyte planteverngift inn i trestammen i naturreservatet langs Kongsveien på Ekeberg i Oslo. I samme område hadde flere trær blitt ulovlig hogd ned før forgiftningen ble oppdaget.

Nå henlegger Oslo politidistrikt på grunn av manglende bevis som ikke vil holde til en eventuell domfellelse, melder Østlandssendingen.

- En person har vært siktet i saken, og det er brukt mye tid og krefter på etterforskningen, sier politiadvokat Christian Stenberg til Østlandssendingen.

Mistanken har helt fra starten vært at naboer overfor Kongsveien fjernet trær for å se mer av Oslofjorden, skriver avisen videre.

På tross av grundig etterforskning som involverte både helikoptersøk og husransakelser, er saken nå henlagt.

Fylkesmiljøvernsjefen tar dette til etterretning, og sier at hun håper at all oppmerksomhet rundt denne saken skremmer andre fra å gjøre lignende ting.

– Et naturreservat betyr at naturen er verdifull og skal tas vare på for fremtiden. Her har vi mange prioriterte arter og naturtyper, og det betyr at det er absolutt forbudt å gjøre slike kriminelle inngrep som å forgifte trær, sier Anne-Marie Vik til Østlandssendingen.

 

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Siste film