• Hvert år svindles Nav for store beløp. Noen av svindlerne, som i denne saken, tas etter spaning av politiet.

Politispanere avslørte Nav-svindel for 900.000

Politiets spanere jakter ikke bare narkosmuglere. Også Nav-svindlere blir avslørt av sivilpolitiet.

Som enslig forsørger hadde tobarnsmoren over en femårsperiode fått 907.000 kroner i form av blant annet utvidet barnetrygd, overgangsstønad, bidragsforskudd og ekstra småbarnstillegg.

Etter mistanke om at alenemoren i 20-årene likevel hadde en samboer, kontaktet Nav politiet i Oslo. Politiet valgte etter hvert å spane utenfor kvinnens leilighet på Grønland.

Ved to anledninger så spanerne barnefaren i 30-årene på morgenen idet han var på vei ut av leiligheten for å følge sønnen til skolen. Han hadde da overnattet i leiligheten. Dette til tross for at barnefaren var registrert på en adresse på St. Hanshaugen, og hadde ifølge papirene aldri hatt samme adresse som barnemoren.

Giftet seg etter razzia

På bakgrunn av rapport fra spanerne ble leiligheten ransaket i februar i fjor. Og så da var begge foreldrene til stede. Mannens gjenstander og papirer ble også funnet flere steder i leiligheten. I tillegg ble det funnet pass for hele familien der.

Måneden etter valgte det irakske paret å gifte seg.

På bakgrunn av funnene ble ekteparet tiltalt for trygdebedrageri. Ifølge tiltalen hadde moren fått 907.000 kroner i diverse ytelser som alenemor som hun ikke hadde krav på fordi hun i realiteten bodde sammen med barnas far.

Nektet skyld

Da saken nylig kom opp i Oslo tingrett, benektet barnefaren dette. Han mente at han ikke hadde bodd sammen med resten av familien. Dette til tross for at mannen som har leiekontrakten for leiligheten barnefaren hadde oppgitt som sin adresse forklarte i retten at barnefaren ikke bodde der.

Mannen fikk også problemer med å overbevise retten om at han faktisk hadde bodd på noen av de andre adressene han hadde oppgitt i den aktuelle perioden.

Politiet hadde også sjekket mannens bankkonto som viste at det var han som betalte husleien og strømregningen for leiligheten på Grønland.

Må betale tilbake

Sammen med de andre bevisene i saken var dette nok til å overbevise retten om at paret hadde lurt Nav i en årrekke. Siden Nav fikk mistanke om saken allerede sommeren 2010, og forholdet ble anmeldt høsten 2010, mener retten at det har gått uforholdsmessig lang tid før saken ble ferdig etterforsket. Kvinnen fikk også penger fra Nav mens saken var under etterforskning.

Dermed er fem måneder av straffen på 11 måneder gjort betinget for begge to. Nav har allerede krevd tilbake 316.929 kroner fra paret, noe de ikke har motsatt seg. Nå har retten bestemt at de domfelte også skal betale resten av beløpet på 589.876 kroner.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film