• Brann- og redningsmannskaper var raskt på stedet da det lørdag ettermiddag brøt ut brann i en 305 fot lang seilbåt , "Eos", som lå vest for Malmøya i indre Oslofjord. Ifølge politiet skal ingen være skadet i brannen. Yachten eies av av den amerikanske TV-mogulen Barry Diller og designeren Diane von Fürstenberg.

    FOTO: Erlend Aas / NTB scanpix

  • Brannvesenet jobbet med evakuering og slukking på stedet lørdag.

    FOTO: Kjersti Løken Stavrum

Seilbåt brant i Oslofjorden

Det brant lørdag ettermiddag i den 90 meter lang seilbåten Eos i Oslofjorden. Ifølge politiet skal ingen være skadet i brannen.

Seilbåten Eos, som er en av verdens største privateide seilyachter, eies av TV-mogulen Barry Diller og designeren Diane von Fürstenberg.

Like ved Sjursøya i Oslofjorden sto en over 90 meter lang yachtlignende båt med tre master i brann lørdag. Oslo brann- og redningsetat dro til stedet med 15 brannfolk. Båten lå da ute i fjorden mellom Malmøya og Sjursøya.

Oslo brann- og redningsetat fikk melding om brannen klokken 15.15 lørdag, sier etaten til Aftenposten.no.

Det var lenge vanskelig for brannvesenet å få slukket brannen helt, og man vurderte lenge å taue den i land for å lette slukningsarbeidet.

Først ved 20.15-tiden opplyste brannvesenet at brannen omsider var slukket.

Store skader

Båten har imidlertid fått betydelige materielle skader.

- Det er til dels store skader i den øverste delen av båten, men mindre skader nedover, sier Kristiansen.

Mannskapet om bord tar nå over, og kapteinen som bestemmer hva som skal gjøres videre.

- Båten er nok fullt seilbar, sier brannsjefen.

Må taues forsiktig

Ved 18.15-tiden var båten på vei innover ved hjelp av tauing, i et svært sakte tempo. '

- Størrelsen på båten tilsier at dette må gjøres svært forsiktig. Dessuten er det ennå ikke bekreftet at brannen er helt slukket. Det må gjøres sakte for å sikre at ikke brannen blusser opp igjen, sier Kristiansen til Aftenposten.no.

Ved 20-tiden ble det imidlertid vurdert at det ikke var nødvendig å taue.

Brannen har vært vanskelig å slukke. Det skal ha spredt seg fra noen takplater i båten, noe som gjør det vanskelig å komme til.

- Båtbranner som denne er vanskelige og krevende for oss. Det er mange små områder og hulrom som brannen kan spre seg til, sier Kristiansen.

18 evakuerte

Det var 18 personer om bord da brannen brøt ut.

De er alle evakuert, og ingen er skadet.

Båten har eget sikkerhetspersonale, deriblant også egne røykdykkere, som bistår brannvesenet. Politiet opplyser at det er alt for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Eies av kjendispar

Diller skal ha ankommet Oslo fredag, ifølge Side2. Om hans kone også er til stede, vites ikke, skriver nettsiden.

- Det er lite å få gjort. Gjort er gjort. No problem. Det viktigste for meg er at ingen ble skadet. Det er bare en båt, sier Diller til VG Nett etter brannen.

Den enorme skuten ved navn Eos skal være en av verdens største private seilyachter, og ble sjøsatt i 2006. Yachten har blitt verdsatt til 150 millioner dollar, som tilsvarer 900 millioner kroner.

Barry Diller har grunnlagt både Fox Broadcasting Company og USA Broadcasting, og magasinet Forbes har anslått hans personlige formue til rundt ti milliarder kroner.

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

Diane von Fürstenberg og ektemannen Barry Dillon eier den over 90 meter lange yachten som brenner i Oslofjorden. FOTO: AP

Redningsmannskaper venter ved Bekkelagskaia. FOTO: Geir Amundsen

Kart

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film