Slik blir den nye T-banen

Oslo Sporveier vil skifte ut 189 T-banevogner for å unngå forsinkelser. I dag ble modellen av de nye vognene presentert.

De skranglete røde vognene er på vei ut, og skal erstattes av flunkende nye. De første seks vognene kommer nærmere jul og skal være i drift gjennom vinteren.- De T-banevognene vi har, er i ferd med å gå ut på dato, sier administrerende direktør Trond Bjørgan i Oslo Sporveier. - Om ett år vil vi være i full gang med å motta nye vogner. Hvis det går slik vi ønsker, skal alt det gamle være skiftet ut i løpet av en fireårsperiode, bortsett fra de relativt nye vognene på Holmenkollbanen. I første omgang er det snakk om å skifte ut 99 vogner. Men Sporveiene vrir armen på kommunen for å få tilsammen 189 nye T-banevogner. Pris: 2,5 milliarder kroner.

Driftssikre.

- De nye vognene vil generelt gi bedre komfort, og de vil være mye mer driftssikre. Det vil brukerne merke ved at det blir færre uforutsette stopp og færre forsinkelser, hevder Bjørgan. Han er fornøyd med den nye designen:- Vi har lagt vekt på at den skal være relativt tidløs og nøytral, slik at de kan se moderne ut også om 40 år.Ved å bruke de nye vognene og sette i verk en rekke andre energisparende tiltak, vil Sporveiene redusere sitt totale energiforbruk med omkring 30 prosent. - Vi får støtte fra Enova på 6,5 millioner kroner for å gjennomføre disse tiltakene. Det er med på å gi oss en dytt i ryggen. Vi får ikke pengene hvis vi ikke leverer de energiresultatene vi har lovet, forteller sporveisdirektøren. Enova er et statsforetak som har som oppgave å fremme fremtidsrettede energiløsninger.

Les også

Siste fra Nyheter

Flere bilder

Administrerende direktør i Oslo Sporveier Trond Bjørgan og Enovas Eli Arnstad viste i formiddag frem en modell av den nye og energigjerrige T-banen. FOTO: JORONN SAGEN ENGEN

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film