Slipper lyset inn på Carl Berner

T-banestasjonene i byen ser forferdelige ut, mener de reisende. Oslo Sporveier er enig. Nå skal den verste stasjonen gjennom en ekstrem oppussing.

- Den er rett og slett litt skummel, slik den fremstår i dag. Den ser ut som kulissene til en gammel skrekkfilm, sier arkitekt Reiulf Ramstad.Han myser bortover de halvmørke perrongene på Carl Berners plass. Fra taket drypper det vann, og gjennom utallige knuste takplater stikker rør og ledninger ut. Veggene bar en gang fin mosaikk og moderne farger, men nå er det møkkete og klissete overflater.

Elendig standard.

Oslo Sporveier er klar over den dårlige standarden. Flere T-banestasjoner er ikke pusset opp siden 1960-tallet.- Jeg skjønner godt at folk er frustrert. Vi ser et stort behov for forbedring, spesielt på Carl Berners plass, sier Bjørn Rydmark, informasjonssjef i Oslo T-banedrift. Reiulf Ramstad Arkitekter AS skal, sammen med Mulitconsult og Odd Thorsen Design, sørge for at gamle Carl Berner igjen blir stilig og moderne. Oslo Sporveier har prioritert å gi denne T-banestasjonen en skikkelig ansiktsløftning når den nye T-baneringen står ferdig til neste sommer.

Moderne metro.

Ramstad ser store utfordringer i å endre "skrekkfilmkulissene" til en moderne metro. De største endringene vil han gjøre på inngangspartiet mot Grenseveien. - I dag er inngangene lite synlige. Vi vil flytte inngangen 50 meter lenger opp, til Hekkveien. Lage en stor og synlig adkomst som er tilgjengelig for alle. Det vil øke sikkerheten og brukervennligheten, sier Ramstad.Når folk kommer inn, vil de gå langs en gangbro - som skal ligge like høyt som dagens tak. Broen skal krysse over sporet og ha nedgang på begge sider. - Det er viktig å gjøre det til en hyggelig opplevelse å reise under jorden. Lys, lyd og hvilke materialer som brukes, spiller stor rolle for stemningen. I dag er det helt feil lys på Carl Berner. Derfor er det så mørkt og så skummelt, sier Ramstad.

Mye moro.

Sporveiene skal i løpet av 2006 utbedre flere av de verste stasjonene på T-banenettet.- 2006 blir et stort T-baneår. Vi pusser opp, får T-baneringen på plass og henter inn nye vogner. Alle steder skal vi sette opp nye og tydelige skilt. Det eneste jeg ikke kan love noe om, er når de planlagte lystavlene kan være i drift, sier Rydmark.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film

Shopping