• Glenn Tuxen vil "bruke tid på å motbevise de forhold som Samferdselsetaten, har beskyldt ham og hans kone for å drive ulovlig" heter det i pressemeldingen.

    FOTO: OLAV HASSELKNIPPE

Styreleder i Oslo Taxi trekker seg

Glenn Tuxen trekker seg fra styreledervervet i Oslo Taxi med umiddelbar virkning.

Han ønsker nå å bruke tid på å motbevise de forhold som Samferdselsetaten, gjennom media, har beskyldt ham og hans kone for å drive ulovlig, heter det i en pressemelding sendt ut fredag kveld.Glenn Tuxen sier til Aftenposten.no at han vil kreve en beklagelse fra Samferdselsetaten i Oslo. Uttalelser om hans drosjevirksomhet fra en direktør i Samferdselsetaten kom frem i et innslag på TV2 sist søndag.

- Driver lovlig

- Jeg og min kone driver på regulær måte. Det er litt spesielt å forhåndsprosedere en slik sak i media, sier Tuxen.Han har allerede sendt et brev til Oslo kommune i sakens anledning, og har skaffet seg advokat som skal jobbe videre med denne saken.

Innstramming

Saken har sin bakgrunn i innstramming av løyvepolitikken for drosjer i Oslo. Som Aften omtalte i to artikler i januar og februar i år, skal Samferdselsetaten gjennomgå over 200 løyvehavere.Hensikten er å sjekke om drosjevirksomhet er deres hovederverv. De har allerede fratatt enkeltpersoner løyve fordi de har annen jobb. Også Glenn Tuxen og hans kone blir gjenstand for en slik gjennomgang for å vurdere om drosjevirksomheten er deres hovederverv.Nestleder Guri Bringsli overtar som styreleder frem til valget på neste generalforsamling.

- Svekket omdømme

- Dette er en beslutning det står respekt av og Oslo Taxi mister en engasjert styreleder, sier konsernsjef i Oslo Taxi, Svein-Erik Marø Ovesen. De siste ukers medieoppmerksomhet har svekket Oslo Taxi sitt omdømme, konstateres det i pressemeldingen.- Selskapet ønsker fremover å være en sterk bidragsyter til å modernisere drosjenæringen og da er det viktig at ingen stiller spørsmål om Oslo Taxi sin troverdighet grunnet påstander om ureglementerte forhold, heter det videre.- Oslo Kommune har endelig tatt inn over seg, og gjort noe med, den passive forvaltningsformen som Samferdselsetaten har representert, sier Ovesen i pressemeldingen.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film