• Glenn Tuxen vil "bruke tid på å motbevise de forhold som Samferdselsetaten, har beskyldt ham og hans kone for å drive ulovlig" heter det i pressemeldingen.

  FOTO: OLAV HASSELKNIPPE

Styreleder i Oslo Taxi trekker seg

Glenn Tuxen trekker seg fra styreledervervet i Oslo Taxi med umiddelbar virkning.

Han ønsker nå å bruke tid på å motbevise de forhold som Samferdselsetaten, gjennom media, har beskyldt ham og hans kone for å drive ulovlig, heter det i en pressemelding sendt ut fredag kveld.Glenn Tuxen sier til Aftenposten.no at han vil kreve en beklagelse fra Samferdselsetaten i Oslo. Uttalelser om hans drosjevirksomhet fra en direktør i Samferdselsetaten kom frem i et innslag på TV2 sist søndag.

- Driver lovlig

- Jeg og min kone driver på regulær måte. Det er litt spesielt å forhåndsprosedere en slik sak i media, sier Tuxen.Han har allerede sendt et brev til Oslo kommune i sakens anledning, og har skaffet seg advokat som skal jobbe videre med denne saken.

Innstramming

Saken har sin bakgrunn i innstramming av løyvepolitikken for drosjer i Oslo. Som Aften omtalte i to artikler i januar og februar i år, skal Samferdselsetaten gjennomgå over 200 løyvehavere.Hensikten er å sjekke om drosjevirksomhet er deres hovederverv. De har allerede fratatt enkeltpersoner løyve fordi de har annen jobb. Også Glenn Tuxen og hans kone blir gjenstand for en slik gjennomgang for å vurdere om drosjevirksomheten er deres hovederverv.Nestleder Guri Bringsli overtar som styreleder frem til valget på neste generalforsamling.

- Svekket omdømme

- Dette er en beslutning det står respekt av og Oslo Taxi mister en engasjert styreleder, sier konsernsjef i Oslo Taxi, Svein-Erik Marø Ovesen. De siste ukers medieoppmerksomhet har svekket Oslo Taxi sitt omdømme, konstateres det i pressemeldingen.- Selskapet ønsker fremover å være en sterk bidragsyter til å modernisere drosjenæringen og da er det viktig at ingen stiller spørsmål om Oslo Taxi sin troverdighet grunnet påstander om ureglementerte forhold, heter det videre.- Oslo Kommune har endelig tatt inn over seg, og gjort noe med, den passive forvaltningsformen som Samferdselsetaten har representert, sier Ovesen i pressemeldingen.

Les også:

Les også

Siste fra seksjon

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

 • Four Seasons

  Four Seasons har flyttet fra Vika til Rosenkrantz' gate. Det har gått stort sett smertefritt.

 • Delicatessen

  123456

  Det et fortsatt fullt på Delicatessen på Grünerløkka, men både maten og menyen er bedre og mer spennende på Delicatessen Aker Brygge og Majorstuen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping

 • Analog møbeltrend

  I en hektisk, digtal hverdag er det nå tid for analoge kommunikasjonslinjer og kroppsvennlige former i våre nære omgivelser.