Telenor lander på Fornebu

Over helgen flytter de første 1600 Telenor-ansatte inn. De åpne kontorlandskapene skal bli papirfrie og uten personlige eiendeler. Konsernsjef Tormod Hermansen blir en av få som får fast plass

Hun har pakketsine personlige eiendeler i en bitteliten pappeske. Mer plass trenger hun ikke. Ingen av de 1600 ansatte i første flyttekull får ta med seg bilder, favorittkrus eller arkivskap.Telenor jobber med å selge digitale løsninger og vil gå foran som et eksempel på at det lar seg gjøre ikke å lagre noe på papir. Og ingen får fast plass, 7500 ansatte må dele på 6000 pulter. Telenor har funnet ut at ikke alle jobber samtidig uansett. Deres motto blir "clean desk": Ved endt arbeidsdag eller før man skal i et møte, skal alle personlige eiendeler ryddes unna fra det åpne kontorlandskapet, slik at noen andre kan overta plassen.Kristin Siewers' arbeidsplass blir en bærbar PC, en mobiltelefon og muligheten til å logge seg på hvor som helst i en bygning som vil være på 140000 kvadratmeter når den er ferdig.-Men man kan jo ha personlige bilder på skjermtoppen. Hver gang jeg skrur på skjermen min ser jeg bilder fra da jeg var på seiltur, sier Siewers.Hun er rådgiver for Telenor Business Solutions. De utgjør hovedgruppen av dem som mandag flytter inn i "Telenors første kvartal". Telenor Business Solutions har nå kontorer på Skullerud. Blant de 1600 første er også Telenor Forskning og Utvikling, som nå er på Kjeller, og Telenors interne datadrift.

Lite privat

Siewers er litt bekymret for ikke å ha et eget kontor å lukke seg inne på.-Det fine blir at man treffer kollegene hele tiden. Det vanskelige blir at man aldri blir kvitt dem, sier hun.Men Trond Bentestuen i Telenor Eiendom Fornebu kan trøste henne med at det skal bygges private avlukker for dem som trenger en pause fra fellesskapet.-Jeg kaller dem "gråterom", men det er ikke bare om man har en dårlig dag man kan snike seg inn dit. Det blir også stedet for personlige telefonsamtaler, sier Bentestuen.

Hermansen i lukket rom

Bentestuen forklarer at også konsernledelsen må venne seg til åpent kontorlandskap. Konsernsjef Tormod Hermansen har riktignok gjort det klart at han vil ha et privat kontor når han og resten av ledelsen flytter inn i "kvartal 2" i februar.-Men vi kaller det ikke et kontor. Vi sier han får "disponere plass bak lukkede dører", sier Bentestuen.I går ble gulvene lakkert for siste gang, og Kristin Siewers måtte titte inn gjennom vinduet. Men hun har allerede smugtittet inn i gigantbygget, som vil få en endelig prislapp på 4,4 milliarder. Uttak til PC vil det være overalt i hele bygget, og store deler av det nye datautstyret vil være trådløst. Det er utviklet en egen type stol til de ansatte. Den skal være konstruert slik at de ansatte ikke inspireres til å bli sittende for lenge. Telenor har brukt 35 millioner kroner på å smykke ut lokalene med moderne kunst.Siewers synes det hele virker flott og funksjonelt, men er skuffet over ikke å få egen parkeringsplass.-Men jeg dør vel ikke av å ta bussen ut hit, sier hun.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser