• Denne ulven ble observert i Østmarka 2. desember i fjor. Tre vitner forteller nå at de har observert det de tror kan være ulv i Nordmarka. - - Sannsynligheten for at dette er en ulv, er veldig stor sier Leif Arne Gran, leder av viltnemnda Nittedal.

    FOTO: Viltkamera.nina.no

Ulv i Nordmarka?

Tre vitner har observert det som kan være en ulv på vei inn i Nordmarka.

Tre personer har meldt fra til Viltnemnda i Nittedal at de hadde observert ulv i Nittedal onsdag formiddag. 

- Sannsynligheten for at dette er en ulv, er veldig stor. På denne tiden av året begynner ungdyrene å utvandre fra etablerte revir, sier Leif Arne Gran, leder av viltnemnda Nittedal.

Han kan ikke si hvorvidt ulven kommer fra Østmarka eller andre områder.

Les også: På sporet av Oslo-ulven

Så et stort dyr

Viltnemnda fikk den første observasjonen inn rett før klokken 12 onsdag formiddag.

- Et ektepar hadde observert et dyr som var mye større enn en schæfer. Den var slank og lurvete i pelsen og den travet langsmed autovernet på riksvei 4 før den gikk videre over et jorde. Så ble den observert av et annet vitne. Vedkommende fulgte etter ulven med bil på veien som gikk parallelt med ulven. Ifølge vitnet så det ut som om den hadde stukket ut kursen. Hunder snuser jo og roter litt rundt. Denne var veldig målbevisst. Vitnet sier at den hadde et spesielt trav og at tungen hang ut av kjeften på den. forteller Gran.

Ifølge Gran skal dyret ha krysset Fuglåsveien i Hakadal.

- Videre krysset den Hakadalselva og gikk videre over broen ved Hakadals verk. Deretter fulgte den Greveveien på gårdsområdet til Hakadals verk. Så fulgte den et gjerde før den ble borte bak låven på Hakadal verk, forteller Gran.

Etter det har ingen sett den.

11 cm store avtrykk

- Men siste observasjon var ved inngangsporten til Nordmarka, sier Gran, som ble med et av vitnene ut for å se på sporene senere på ettermiddagen. Der går det en bro over Gjøvikbanen, og der ved bommen er en av hovedveiene inn i Nordmarka. - Hun (vitnet, red. anm.) kunne påvise nøyaktig hvor ulven hadde krysset Fuglåsveien. Der fant vi avtrykk av poter som det gikk an å måle. De var 11 centimeter store. Jeg har aldri sett noen hunder med så store poter, sier Gran.

Nitelva deler Nittedal i to.

- På østsiden av Nitelva kan man ta ut ulv. Når ulven har kommet på vestsiden av Nitelva, så er den i et område den har lov til å være. Det må jo være en berikelse for folk som ferdes i naturen å vite at det sannsynligvis er ulv i Nordmarka, sier lederen av Viltnemnda i Nittedal.

Han har nå meldt fra til Fylkesmannens rovdyrkonsulent om observasjonene.

- En stor ulv

- Det er nok ikke usannsynlig at dette er en ulv. Den beskrives som høy tynn og shabby. Beskrivelsen og størrelsen på fotavtrykket tyder på at dette er en stor ulv, sier Kristin Hurthi, kommunalsjef for miljø og samfunnsutvikling i Nittedal kommune.

- Den har gått fra øst mot vest og har forsvunnet inn i Nordmarka, som er forvaltningsområdet for ulv. Det er ingen beitedyr ute, dermed gjør vi ingen ting. Hvis du skal aksjonere er det fylkesmannen som gir fellingstillatelse, sier Hurthi.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser