Varsler Gaza-demonstrasjon ved den israelske ambassaden

Palestinakomiteen i Norge og Palestinakomiteen i Oslo varsler nå at de vil arrangere en demonstrasjon utenfor Israels ambassade i morgen.

De siste dagene har konflikten mellom Palestina og Israel eskalert på Gazastripen. Flere palestinere og israelere er drept i kamphandlingene.

I morgen arranger derfor Palistinakomiteen en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i Oslo sentrum.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

FOTO: Nordby Carl Martin

«I mer enn fem år har mer enn 1, 6 millioner palestinere på Gazastripen vært underlagt en folkerettsstridig blokade. Mer enn halvparten av befolkningen er barn. Israel driver med kollektiv avstraffelse av palestinere og dette må det bli slutt på nå! Vi viser solidaritet med palestinere på Gazastripen og krevet at Israel stopper terroren og at den kollektive avstraffelsen av 1,6 palestinere opphører», skriver arrangøren på Palistinakomiteens nettsider.

Demonstrasjonen vil blant annet bli holdt under parolene «Stopp Israels terror mot Gaza», «Press okkupanten – ikke de okkuperte Opphev blokaden av Gaza».

Ifølge arrangøren vil det bli holdt flere appeller, blant annet av Bjørnar Moxnes, leder i partiet Rødt og Mona Wærnes, leder i internasjonal utvalg i SV.

Politiet sier de er varslet om demonstrasjonen og vil være tilstede ved ambassaden lørdag.

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

  • 10 tips for helgen

    Hiv deg med på Verdens kuleste dag på Akershus festning eller gå på romutstilling på Youngstorget. Helgen byr også på rap-dinosaurer og middelaldermusikk.

Siste film