• Monumentet skal ligge ved Norsk maritimt museum.

Vietnam vil stoppe Oslo-skulptur

Den vietnamesiske ambassadøren har flere ganger kontaktet byrådet i Oslo for å stoppe et planlagt minnesmerke over båtflyktninger som er kommet til Norge, skriver Dagsavisen.

Sjøskulpturen «Sjøblomst» er planlagt på Bygdøy i Oslo hvor mange andre minnesmerker også står. Det vietnamesiske flyktningeforbund har samlet inn 1,9 millioner for å realisere dette.

Les også

Reaksjoner på at nazi-minne skal pusses opp

22 professorer reagerer på at et nazi-monument i Ekebergskogen skal pusses opp.

Ambassadøren har gitt beskjed til Oslo kommune at oppføringen av en slik skulptur kan påvirke forholdet mellom Norge og Vietnam. Landet er en ettpartistat og styres av kommunistpartiet.

Ambassadøren sier at han frykter monumentet kan bli brukt politisk. Tre millioner mennesker døde under Vietnamkrigen, og landet er preget av splittelse. Et monument vil ikke være bra for forsoningsarbeidet i Vietnam, mener ambassadøren.

- Jeg har svart at vi ikke sensurerer kunst i Norge, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) til Dagsavisen. Minnesmerket skal avdukes i juni.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Burger Joint

    123456

    Burger Joints «The Fifth Taste» er noe av det beste vi har smakt. Men kan en 200 grams hamburger være verd nesten 300 kroner?

  • Gamle Raadhus

    123456

    Tradisjonell mat med en vri i ærverdig lokale. Det Gamle Raadhus byr på et nasjonalromantisk måltid med historisk sus.

Se flere anmeldelser

Shopping