• Per Bjørn Fjell (t.v.), Roger Stende, Toril Kamsvåg, Roger Arsjø og Petter Parken nyter en kopp kaffe på Bergkrystallen og diskuterer planene om å bygge boliger ved stasjonsområdet.

    FOTO: KJERSTI FLUGSTAD ERIKSEN

Vil bygge hus på Bergkrystallen stasjon

Rekkehusbeboere og barnehagebarn får kort vei til banen i planene for Bergkrystallen.

Oslo kommune ønsker å bygge rekkehus og barnehage på Bergkrystallen T-banestasjon. Uten barnehage planlegges 18 rekkehus. Med en toetasjes barnehage på T-banestasjonen kan det bli plass til 12 boliger. Rekkehusene er planlagt på gresset mellom med T-banegjerdet og garasjene til Pynten borettslag. Med utbygging håper kommunen på å ta i bruk den ubebygde flekken, samt å få oppgradert uteområdene. Rundt bordet utenfor Narvesen-kiosken på T-banestasjonen sitter en gjeng lokale folk med kaffekopp. De vet ikke hva de synes om utbyggingsplanene.- Kan de ikke heller bygge litt på vestkanten, spør Per Bjørn Fjell. Men dersom det bygges barnehage, blir Toril Kamsvåg litt mer positiv.- Barnehage er jo fint, sier hun.

Støysjekk

Området er i dag regulert til parkeringshus og sporområde. Om det vedtas bygging, blir boligene liggende helt inntil T-banegjerdet, på to og en halv etasje med underliggende parkeringskjeller. Bydel Nordstrand er positiv. - Etterspørselen etter rekkehusene som nå bygges bak Rema-butikken var stor. Det er derfor svært positivt at større leiligheter og rekkehus vurderes fordi området preges av mindre leiligheter, sier BU-leder Ulf Stigen (Frp).Dersom det er mulig å bygge boliger og holde seg innenfor støykravene, vil bydelen undersøke muligheten for å bygge en barnehage med minimum tre avdelinger.- Det er ikke full barnehagedekning i bydelen, og det er heller ikke lett å finne egnede tomter. Tomten ved T-banestasjonen kan derfor være en god lokalisering, sier Stigen.

Underjordisk parkering

På grunn av parkeringssituasjonen i området, mener bydelen det kan bli problemer med besøksparkering. Sykkelparkeringsplassene på stedet må bevares. Eiendoms- og byfornyelsesetaten synes det er for tidlig å kommentere saken. Årsaken er at forslaget om en barnehage ennå ikke er kjent for borettslagene i området.

Les også

Siste fra Nyheter

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste film