• Per Bjørn Fjell (t.v.), Roger Stende, Toril Kamsvåg, Roger Arsjø og Petter Parken nyter en kopp kaffe på Bergkrystallen og diskuterer planene om å bygge boliger ved stasjonsområdet.

    FOTO: KJERSTI FLUGSTAD ERIKSEN

Vil bygge hus på Bergkrystallen stasjon

Rekkehusbeboere og barnehagebarn får kort vei til banen i planene for Bergkrystallen.

Oslo kommune ønsker å bygge rekkehus og barnehage på Bergkrystallen T-banestasjon. Uten barnehage planlegges 18 rekkehus. Med en toetasjes barnehage på T-banestasjonen kan det bli plass til 12 boliger. Rekkehusene er planlagt på gresset mellom med T-banegjerdet og garasjene til Pynten borettslag. Med utbygging håper kommunen på å ta i bruk den ubebygde flekken, samt å få oppgradert uteområdene. Rundt bordet utenfor Narvesen-kiosken på T-banestasjonen sitter en gjeng lokale folk med kaffekopp. De vet ikke hva de synes om utbyggingsplanene.- Kan de ikke heller bygge litt på vestkanten, spør Per Bjørn Fjell. Men dersom det bygges barnehage, blir Toril Kamsvåg litt mer positiv.- Barnehage er jo fint, sier hun.

Støysjekk

Området er i dag regulert til parkeringshus og sporområde. Om det vedtas bygging, blir boligene liggende helt inntil T-banegjerdet, på to og en halv etasje med underliggende parkeringskjeller. Bydel Nordstrand er positiv. - Etterspørselen etter rekkehusene som nå bygges bak Rema-butikken var stor. Det er derfor svært positivt at større leiligheter og rekkehus vurderes fordi området preges av mindre leiligheter, sier BU-leder Ulf Stigen (Frp).Dersom det er mulig å bygge boliger og holde seg innenfor støykravene, vil bydelen undersøke muligheten for å bygge en barnehage med minimum tre avdelinger.- Det er ikke full barnehagedekning i bydelen, og det er heller ikke lett å finne egnede tomter. Tomten ved T-banestasjonen kan derfor være en god lokalisering, sier Stigen.

Underjordisk parkering

På grunn av parkeringssituasjonen i området, mener bydelen det kan bli problemer med besøksparkering. Sykkelparkeringsplassene på stedet må bevares. Eiendoms- og byfornyelsesetaten synes det er for tidlig å kommentere saken. Årsaken er at forslaget om en barnehage ennå ikke er kjent for borettslagene i området.

Les også

Siste fra seksjon

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Delicatessen

    123456

    Det et fortsatt fullt på Delicatessen på Grünerløkka, men både maten og menyen er bedre og mer spennende på Delicatessen Aker Brygge og Majorstuen.

Se flere anmeldelser

Siste film

Shopping

  • Analog møbeltrend

    I en hektisk, digtal hverdag er det nå tid for analoge kommunikasjonslinjer og kroppsvennlige former i våre nære omgivelser.