• Daglig leder Anders Wassgren i Tryvann Skisenter er villig til å bla opp millioner dersom flere vil være med å spleise på en forlengelse av Holmenkollbanen fra Frognerseteren til Tryvannstårnet.

    FOTO: BJØRN EGIL HALVORSEN

Vil spleise på T-bane til Tryvann

Oslos politikere inviterer reiselivsbransjen til spleiselag for T-bane til Tryvann. Skisentersjef Anders Wassgren åpner lommeboken. Hvis flere blir med.

- Dette bør vi klare å få til, sa samferdselsbyråd Peter N. Myhre (fr.p.) til Aften for to år siden. Da hadde urbanist Erling Fossen i Oslo Byaksjon nettopp levert 356 underskrifter for en forlengelse av T-banen fra Frognerseteren til Tryvannstårnet. Dermed ble det bystyreflertall for en utvidelse. Men siden har lite skjedd. Nå børster Venstres Ola Elvestuen støv av planene, og inviterer reiselivsbransjen med på et spleiselag for T-bane til Oslos ekspanderende skianlegg. - En slik forlengelse vil bidra til å bringe Marka enda nærmere byens befolkning, samtidig som det vil styrke Oslo som turistby, sier Elvestuen.

Hotell og ferger

Han vil at byrådet kjappest mulig tar initiativ til privat og offentlig samarbeid om baneforlengelse. Elvestuen mener nødvendig planleggings- og reguleringsarbeid bør starte snarest. - Vi bør ha konkrete ting på bordet til budsjettarbeid for 2007 starter til høsten, sier han. Elvestuen anslår en utvidelse vil koste 50-60 millioner kroner. Fordelingen mellom offentlige og private bidrag vil han foreløpig ikke ta stilling til.- Hvem mener du skal være med å spleise? - Både Tryvann skisenter, hotellkjeder, fergeselskapene og andre bør ha interesser av å få til en bedre tilgjengelighet til Marka og skisenteret, sier Elvestuen.

Vil punge ut

I Tryvann skisenter er sesongen over, men daglig leder Anders Wassgren jubler over Venstres forslag. Han har sjekkheftet klart.- Vi kan gjerne være med som en del av en større sammenheng, og bidra med noen millioner, sier Wassgren. Siden utvidelsen av anlegget har besøkstallene gjort et byks fremover. I år passerer trolig Wassgren & co 200 000 besøkende. Det er en dobling siden 2001.

Les også:

T-baneplaner

Fra 1916 til 1940 gikk det bane fra Frognerseteren til Øvresetertjern. Det gamle baneløpet er nå turvei. I 1996 lagde arkitektfirmaet Arkitektskap en utredning som viste mulighetene for å utvide T-banen til Tryvannstårnet. Oslo Byaksjon, med Erling Fossen i spissen, leverte inn forslag om å forlenge banen til Tryvann for to år siden.Et enstemmig bystyre vedtok i 2004 å be byrådet utarbeide en utviklingsplan for T-banen innen utgangen av 2005, herunder en utredning av forlengelse av Frognerseterbanen til Tryvann.

I dag må du få med deg...

se alle