• 10-åringen ble ranet her, på Helsfyr stasjon. To menn på 18 og 24 år tok en mobiltelefonen fra gutten med makt, men ble stanset av to andre menn som så hendelsen.

    FOTO: Stig B. Hansen, Aftenposten

Ble banket opp av forbipasserende - dømt for ran av tiåring

To menn som ranet en ti år gammel gutt på Helsfyr i høst, er nå dømt i Oslo tingrett.

Det var i slutten av oktober i fjor at en ti år gammel gutt ventet på bussen på Helsfyr, da to menn kom bort til busskuret der han sto. Den ene skal ha holdt ham fast og tatt mobiltelefonen hans, mens den andre så på.

Nå er de to mennene dømt i Oslo tingrett, melder NRK. En 18 år gammel mann erklærte seg ikke skyldig, mens en 24 år gammel mann erkjente delvis straffskyld.

De to ble dømt til henholdsvis 97 og 120 dagers fengsel, ifølge NRK.

Vil vurdere anke

De to som er dømt er begge asylsøkere, fra Marokko og Algerie. 18-åringen har fått avslag på sin asylsøknad.

Aktor hadde lagt ned påstand om ett års fengsel for 18-åringen og ett år og to måneder for 24-åringen. De vurderer nå å anke.

- Vi konstaterer at straffen er lavere enn påtalemyndighetens påstand. Nå skal dommen sendes til statsadvokaten, som avgjør om dommen skal godtas eller ankes, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo-politiet til NRK.

Har sittet lenge i varetekt

Retten anser dommen som ferdig sonet for 18-åringen da han har sittet i varetekt. Han blir overlevert til Politiets Utlendingsenhet.

24-åringen, som også har sittet lenge i varetekt, ble fremstilt for varetektsfengsling på ny mens saken er under ankebehandling. Retten ila mannen meldeplikt tre ganger i uken, og han er nå fri i påvente av en avgjørelse, skriver NRK.

Saken fikk stor oppmerksomhet, ikke bare på grunn av offerets lave alder. To menn som var vitne til hendelsen, skal ha banket opp den ene av gjerningsmennene, som ble alvorlig skadet. Saken ble etterforsket av politiet, som senere henla saken.

Les også:

Les også

Siste fra Krim

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste musikk

Oslopuls

Siste film