Redusert straffen fra fem år til fengsel i ett år og ni måneder:

Frikjent for drapsforsøk

Selv om drosjesjåføren ble stukket i magen med en tung jaktkniv, ble 21-åringen ikke dømt for drapsforsøk.

Borgarting lagmannsrett er overbevist om at sjåføren hadde dødsangst og kjempet for livet i flere minutter, men juryen frifant tiltalte for forsøk på drap selv om han påførte sitt offer et ti cm dypt kutt i magen.

21-årigen sparket også drosjesjåføren i munnen, og skadene var såpass omfattende at det tok nesten ett år før han kunne gå tilbake på jobb.

I Oslo tingrett ble han dømt til fem års fengsel, mens lagmannsretten redusetre straffen til fengsel i ett år og ni måneder siden han nå ble dømt etter en langt mildere paragraf som går på legemsbeskadigelse.

Sovnet på bussen

Det var natt til søndag 13. januar i fjor 21-åringen skulle ta 31-bussen hjem fra Carl Berners plass til Sofienberg i Oslo, men oppdaget ikke at bussen hadde kjørt for langt før han var kommet helt til Lysaker.

Ved 06-tiden om morgenen prajet han en drosje, men vell fremme på hjemmeadressen hadde han ikke de 450 kronene drosjesjåføren forlangte som betaling for turen.

Naboene våknet av heftig krangling utenfor, hvor 21-åringen også forsøkte å stikke av fra regningen.

Mens et vitne sto med politiet på tråden, så hun tiltalte bruke kniven på sjåføren som lå under ham på bakken.

Nektet straffskyld

Helt frem til rettsmøtet nektet tiltalte for at det var hans kniv som var brukt, og hevdet tvert i mot at det var drosjesjåføren som forsøkte å ta hans liv.

Men etter å ha innrømmet at jaktkniven var hans, plusset lagmannsretten på ulovlig bæring av kniv som et skjerpende moment når straffen ble målt ut.

Oslo tingrett dømte 21-åringen til å betale 100.000 kroner i erstatning til knivofferet, men lagmannsretten slo av 25 prosent og landet på 75.000 kroner.

 

Les også

Siste fra Krim

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Siste musikk

Oslopuls