Nappet gullkjede fra kvinne som gikk med rullator

Flere romkvinner omringet den 68 år gamle kvinnen som gikk med rullator og nappet til seg gullkjede på Grønland midt på dagen en lørdag i juni. Bare en av kvinnene ble dømt.

Den eldre kvinnen var på tur sammen med sin familie til bruktmarkedet på Grønland da hun ble omringet av seks-syv romkvinner som ville tilby henne smykker. Sønnen til 68-åringen var raskt på plass og jaget bort kvinnene.

Mens sønnen gikk bort til den andre siden av markedet for å hente faren, var romkvinnene tilbake igjen. I løpet av sekunder tok de kvinnens gullkjede og løp fra stedet.

Sønnen løp etter en av kvinnene, og fikk til slutt kontroll over henne. Kvinnen ble overlatt til politiet.

Da saken mot den 27 år gamle kvinnen kom opp i Oslo tingrett, nektet hun for forholdet. Kvinnen forklarte at hun var på bruktmarkedet for å kjøpe noe, og ble forvekslet med de andre kvinnene som tok 68-åringens smykke.

Les også

Ransbølge i Oslo

De siste ni dagene har det vært minst seks ran eller ransforsøk i Oslo. Rett før midnatt ble 7-Eleven på Carl Berner forsøkt ranet.

Etter å ha vurdert bevisene, kunne retten konkludere med at 27-åringen var med på å stjele smykket. Aktor hadde tiltalt henne for ran og lagt ned påstand om fengsel i syv måneder. Retten mente at det kun var snakk om et tyveri. Dermed ble kvinnen dømt til fengsel i 75 dager.

- Dette er en sak som ligger i grenseland mellom ran og grovt tyveri. Vi mener at den tiltalte burde ha blitt dømt for ran, men vi tar rettens avgjørelse til etterretning, sier politiadvokat Eva Sjøholt-Sandvik.

Kvinnens forsvarer, advokat Håvard Flatland, sier derimot at lovens bestemmelser for ran ikke var oppfylt i denne saken.

- Hun erkjenner ikke straffskyld. Hun var på markedet for å kjøpe noe, og ble oppfattet som en del av følget som tok smykket. Vi har ikke tatt endelig stilling til om saken skal ankes eller ikke, sier Flatland.

Kvinnen slipper å erstatte smykket eller betale saksomkostninger til staten. Straffen har hun allerede sonet i varetekt.

Les også

Siste fra Krim

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Siste musikk

Oslopuls

Siste film