Skulle rane - ble banket opp

En ti år gammel gutt sto og ventet på bussen på Helsfyr i Oslo søndag morgen da to ransmenn forsøkte å ta mobiltelefonen hans.

Det skulle de ikke gjort. To andre menn var vitne til ransforsøket og la de to utenlandske ranerne på 18 år og 24 år i bakken. Det gikk så hardt for seg at tenner lå strødd utover asfalten etter basketaket, og den yngste raneren ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus.

- Han fikk ganske store skader og måtte opereres. Det er OK at de hjalp gutten, men spark og slag mot folk som ligger på bakken er ikke greit, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til NTB.

Fire anmeldt

Les også

Over 60 ran i Oslo de siste to ukene - ti denne helgen

Politiet: Meld i fra til oss, og ikke grip inn selv.

Gutten kom uskadd fra ransforsøket og er ivaretatt av foreldrene sine.

- Vi har anmeldt ranerne for ransforsøk på guttens vegne. De to som brøt inn, er anmeldt for legemsbeskadigelse mot ranerne, sier Todnem.

De to som banket opp ranerne er 17 år og 30 år gamle og er begge norske statsborgere.

- 24-åringen (som skal ha ranet gutten) og 17-åringen (som grep inn) er pågrepet og vil bli avhørt. Ifølge vitner var 17-åringen mest aktiv og sparket 18-åringen mens han lå nede. 30-åringen ble avhørt og dimittert på stedet, sier operasjonslederen.

De to som forsøkte å ta mobiltelefonen fra 10-åringen, er begge kjenninger av politiet og er tatt for lignende forhold før. De to som grep inn er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Overdreven vold

Politiet fikk melding om basketaket klokka 9.45 søndag. Da de kom fram, tok de hånd om de fire mennene og gutten.

- En ting er at de reddet gutten, men det ble en voldsom slåsskamp ut av det hvor det ble brukt overdreven vold mot ransmennene, sier Todnem.

Den siste tiden har det vært en ransbølge i Oslo. Bare det siste døgnet har det vært seks ran eller ransforsøk i hovedstaden.

Les også:

Les også

Siste fra Krim

I dag må du få med deg...

se alle

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Siste musikk

Oslopuls

Siste film