Oslopuls

Tips til arrangementer for vår kalender sendes til oslopuls@aftenposten.no. Husk dato, tid, sted, varighet, pris og kort beskrivelse.
  • Arthur Haukelidsæter (4) fra Horten besøkte den årlige Legofestivalen på Teknisk Museum i Oslo lørdag.

Klossete framtidsbyer på Teknisk museum

Framtidsbyer havner på museum under årets Lego-festival på Teknisk Museum i Oslo. 2.000 møtte opp bare den første festivaldagen.

Pallevis med legoklosser, i all verdens farger, står til disposisjon på museet for byggeinteresserte i perioden fra 6. til 21. oktober. Så mange har meldt sin interesse at det er kølappsystem med maks byggetid på en klokketime.

- Det må vi ha ellers blir det krangling, og det kan vi ikke ha noe av. Folk skal få lov til å sitte i fred, og bygge sine små kunstverk, sier avdelingsleder for publikumsbesøk, Andrea Liebe West til Osloby.

I helgen hadde de over 3 300 besøkende innom for å bygge lego. Det er litt færre enn åpningshelgen i fjor.

- Jeg tror folk har fått med seg at festivalen varer til 21. oktober, og at besøket dermed blir mer spredt utover. Det er bra, for da blir det litt mindre køståing. Dessuten var det veldig pent vær i helgen, og det påvirket nok også besøket litt, men vi er veldig fornøyd sålangt, sier Liebe West.

Ikke bare for barn

Tirsdager og torsdag er holder museet også langåpnet til kl. 19.30 slik at folk kan komme og bygge etter jobb. For det er ikke bare barn som elsker de fargerike byggeklossene.

- De voksne er like ivrig. Det er fascinerende å se på, folk kan sitte i timesvis med byggverkene sine. Det er veldig mye kreativitet ute å går blant publiku, fortsetter hun. - 18. oktober er det til og med kveldsåpent til klokken 23 med 18-års aldersgrense så da kan voksne legoelskere komme og bygge.

 

 

 

Les også

Siste fra Kunst og scene

I dag må du få med deg...

se alle

Oslos beste...

  • Her er høydepunktene fra teaterhøsten

    Familiemusikalen Mary Poppins og Leonard Cohen-hyllest er blant høstens musikalske teaterpremierer på Oslo-scenene. Og på Operaens hovedscene debuterer komikeren Atle Antonsen som Papageno i Tryllefløyten.

Siste musikk

Siste scene