Oslopuls

Tips til arrangementer for vår kalender sendes til oslopuls@aftenposten.no. Husk dato, tid, sted, varighet, pris og kort beskrivelse.
  • FOTO: ROBERT VOS

Eagles til Norwegian Wood

Skal avslutte festivalens tjueårsjubileum. – Dette er litt større enn vi kan forvente, sier festivalsjef Jørgen Roll.

Les også:

Norwegian Wood blir større og Eric Clapton til Oslo

- Vi er utrolig glad for at det kommer et så stort band som Eagles, og spiller det som nærmest vil bli en intimkonsert i Frognerbadet, sier Norwegian Wood-sjef Jørgen Roll om det nyeste tilskuddet til årets festivalprogram.

Bandet, som må ta på seg ansvaret for megahits som Hotel California, Tequila sunrise og Desperado, har siden oppstarten i 1971 solgt over 120 millioner album.

Mandag 13.juni står de på scenen i Frognerbadet, og skal avslutte årets Norwegian Wood. Før dem entrer den kritikerroste Ida Jenshus scenen. Fra før er det kjent at det er Eric Clapton som skal åpne festivalen.

FOTO: Øhman Rolf

- Det blir alle de fire gutta, Don Henley, Glenn Frey, Joe Walsh og Timothy Schmit, hitene de har sammen og hits fra deres solokarrierer. Vi har sett på hvilke sanger de har spilt der hvor de spiller konserter nå, og det er mange av de gamle hitene som fansen vil at de skal spille. Dette er litt større enn vi kan forvente, sier Roll.

I anledning festivalens 20-årsjubileum er den blitt utvidet med en ekstra dag, andre pinsedag mandag 13.juni. Morsomt nok er andre pinsedag et gjennomgangstema når Eagles skal på norgesbesøk.

Konserten som ble planlagt andre pinsedag 2001 ble avlyst grunnet dårlig billettsalg, andre pinsedag i 2009 høstet de gode terningkast for sin konsert på Koengen i Bergen og andre pinsedag i 2011 skal de avslutte Norwegian Wood. Første gang de besøkte Norge var i 1996, men da ikke på andre pinsedag.

- Eagles spiller i Australia nå, og der har de fått gode kritikker, så vi har store forventninger til konserten i Oslo, forteller Roll.

Billettsalgene starter tirsdag 25. januar kl 09:00

Norwegian Wood blir større og Eric Clapton til Oslo

Les også

Siste fra Musikk

I dag må du få med deg...

se alle

Oslos beste...

Siste musikk

Siste film

Siste scene