Fnugglett høytidsstemning

Stemmeprakt som fascinerer.

123456
«Julero»

Årets juleplater: Sunturns | ronprinsparets Fond | Pust | Aasmund Nordstga | Maria Haukaas Mittet | Trine Rein | Michael Bublé

Vokalmusikk er en vanskelig sjanger; på sitt beste er den overjordisk vakker, men fallhøyden er høyst til stede – man har ingen instrumenter å gjemme seg bak.

Sekstetten Pust har orden på stemmebåndene, og lar stemmene veves inn i hverandre uten å gi slipp på luften mellom tonene. Her har de tolket skandinaviske og tyske julesanger, og bidrar med egne komposisjoner. Arrangementene er imidlertid deres egne, selv om de er tydelig lydhøre overfor originalene.

Samtidig er Pust eksponenter av den klassiske sangstilen slik f.eks. svenske Gals & Pals har vært. «I et lite hus» har mye av Gals ... og deres arvtagere The Real Group over seg. Resultatet er blitt et album som skaper en sakral høytidsstemning. Av de store overraskelsene er «Kling no klokka», en toddylun versjon av «Romjulsdrøm» komplett med hedmarksdialekt.

Det samme skjer på «Nordnorsk julesalme». Her er det ikke langt unna klump i halsen når bass-sanger Mads Iversen fremfører den med et ramsalt stenk av nordlandsk. Samtlige medlemmer får imidlertid vist seg frem, men det er som ensemble de viser sin styrke – det går varme gledesgys langs ryggraden når stemmene kimer inn sammen. Dette er en juleplate for evigheten.

Friskt Pust i julen ... Vokalsekstetten Pust tolker kjente og kjære julesanger på mesterlig vis.Vokalmusikk er en vanskelig sjanger; på sitt beste er den overjordisk vakker, men fallhøyden er høyst til stede – man har ingen instrumenter å gjemme seg bak.

Siste fra seksjon

Siste musikkanmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle

Musikk

se alle

Teater

se alle