• Hedvig Mollestad er en progressiv jazzgitarist med velutviklet rockefot.

    FOTO: Julia Naglestad

Formidabelt trykk og følsomt spill

En krafttrio som er på god vei til å finne seg selv.

123456
«All of them witches»

Gitaristen Hedvig Mollestad beveger seg i et musikalsk landskap der noen av rocken og jazzens fremste gitarister har satt standarden. Hun går imidlertid til oppgaven med dødsforakt og skikkelig teft for gitarriffets effektive dynamikk.

Hun er ingen direkte nyskaper, men har et formidabelt trykk i avleveringen kombinert med en velutviklet følsomhet i spillet.

 Dette kommer tydelig frem i kontrastene mellom den støysterke "Lake acid" og det mer følsomme spillet i "Achilles". Gitartonen er både skarp og direkte, men beveger seg også innenfor velkjente krokveier. Hun utfordrer aldri formatet.

Samtidig gir trioformatet ekstra utfordringer. Gitaristen er avhengig av at enheten, bass og trommer fremstår som en veltrimmet motor.

Enheten må fungere som en helhet, musikerne har ingen steder å gjemme seg.

Bassist Ellen Brekken og Ivar Loe Bjørnstad, trommer ivaretar denne rollen med større sikkerhet enn på debutalbumet. Trioen virker både mer samstemt og dynamisk enn sist. "Code of hammurabi" har et smittende driv, som viser at Hedvig Mollestad Trio har det som skal til.

De er blitt en potent trio som vet å skape stor lyd i skjæringspunktet mellom tung og klassisk bluesrock og jazzrockens mer utfordrende irrganger.

Les også:

Siste fra seksjon

Siste musikkanmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle

Musikk

se alle

Teater

se alle