Oslopuls

Tips til arrangementer for vår kalender sendes til oslopuls@aftenposten.no. Husk dato, tid, sted, varighet, pris og kort beskrivelse.
  • FOTO: Olsen, Linn Cathrin

«Jeg vil ikke bruke Michael for å fremme meg selv»

Han ble verdenskjent som vennen til og miniutgaven av Michael Jackson. Nå vil Omer Bhatti gå egne veier.

FOTO: Fethi BELAID

– Jeg hadde mitt første show som Michael-imitator som 7-åring, og sluttet som 11-åring. Det begynner altså å bli en god stund siden. Men jeg har fortstått at dette er noe jeg alltid kommer til å forbindes med, sier Omer Bhatti (24).

Det er kanskje ikke så rart at han alltid vil huskes som mini-Michael. For dem som ikke kjenner historien: Det hele startet i Tunis i 1996. Omer sto sammen med fansen utenfor Jacksons hotell og imiterte sitt store forbilde da popkongen selv kom bort til han. Slik fikk Omer og familien et nært vennskap med Jackson.

– Det er en del av meg, og jeg er utrolig glad for at jeg har opplevd det, men nå vil jeg stå på egne bein og jobbe med egen musikk, sier Bhatti.

– Er dere fortsatt venner?

– Ingen kommentar.

Satser på hiphop

Når Bhatti snakker om popkongen, bruker han bare fornavnet. Og han er trolig den eneste nordmannen som kan det. Men dette snakker han ikke om. Han har fått en rekke henvendelser fra både norsk og internasjonal presse om å snakke ut om vennskapet, og flere tilbud om lukrative bokavtaler. Men insisterer på at han aldri vil si ja.

– Først og fremst så er det en privatsak, dernest så har jeg ikke lyst til å bruke Michael for å fremme meg selv. Dessuten vet jeg av erfaring at det alltid kommer feil ut, sier Bhatti.

– Men du vil jo automatisk få mer oppmerksomhet på grunn av det?

– At det kan være en fordel for min musikkarrière, skal jeg ikke legge skjul på. Men jeg har bevisst styrt unna en rekke produsenter og managere som bare vil bruke den Michael-greia og bygge en karrière på bakgrunn av det. Jeg driver med min egen musikk, og har et helt eget uttrykk, sier Bhatti.

24-åringen, som går under artistnavnet O-bee, satser nå på en hiphop-karrière.

– Jeg er i full gang med arbeidet mot en egen skive, som jeg håper kommer ut i løpet av året. Rent musikalsk er jeg selvsagt, som mange andre, inspirert av Michael, men jeg driver med min egen greie, forteller han.

Michael Jackson-kickoff

Nå på lørdag kan du få en smakebit av hva denne egne greia består i. Riktig nok har han sagt ja til å være trekkplasteret når det arrangeres Michael Jackson-kickoff på Fugazi, men showet hans vil ikke ligne på noe av det han har gjort tidligere. Kickoff-festen er i anledning Michael Jacksons London-turné denne sommeren. Ifølge arrangørene vil det trolig dukke opp flust av imitatorer fra hele landet, men Bhatti har ingen planer om å komme som noen andre enn seg selv.

– Jeg vil danse til min egen musikk i tillegg til å rappe. Så har jeg lagt inn en bitte liten tribute til Michael, forteller Bhatti.

– Dette er vorspielet til sommerens turné. Skal du på en av konsertene?

– Ingen kommentar.

HVA: Michael Jackson-fest
HVOR: Fugazi
NÅR: Lørdag kl 22.

Les også:

Les også

Siste fra Musikk

I dag må du få med deg...

se alle

Siste musikk

Siste film

Siste scene