• - Siri Nilsens nye CD er rett og slett en glede man burde unne seg, mener vår plateanmelder.

    FOTO: Åserud, Lise

  • FOTO: Helene HalvorsenKnutsen

Vakker melankoli

Catchy visepop med et ærlig og tidsriktig uttrykk

123456
«Alle snakker sant»

Ukens plateanmeldelser: Kaizers Orchestra: 3, Siri Nilsen: 5, Atlas Sound: 5, Atle Pettersen: 3, Secret Garden: 3, Ingrid Bjørnov: 2, og Pixie Lott: 2.

Siri Nilsen, datteren til visekongen Lillebjørn, viste allerede på debuten at hun har et eget talent for melankolsk og nedstrippet pop.

På hennes nye album er uttrykket enda mer gjennomarbeidet, med god hjelp av Jens Carelius og Øyvind Røsrud Gundersen. Hun har også tatt et lurt valg ved å lage kun norskspråklige låter, istedenfor en miks mellom norsk og engelsk som forrige gang.

Lydlandskapet er åpent og drømmende, og er sentrert rundt akustiske strengeinstrumenter og perkusjon. Dette gir god plass til stemmen, og det er her albumet virkelig skiller seg ut. Det er noe grunnleggende ektefølt i måten vokalisten fremfører tekstene sine; stemmebruken og fraseringene står som kroneksempler på hvordan en god popvokal bør lyde.

Det er lett å dra referanser tilbake til folkartister fra sekstitallet når man hører godbiter som ”Jeg vet”, men det er allikevel en klart moderne tone på albumet. Dette kommer frem allerede i åpningslåten ”Brev”, hvor man like gjerne kan trekke linjer til Little Scream som til Joni Mitchell.

Det hjelper også at tekstene er velskrevne og ærlige. Det er en fin grense mellom det vakre og det banale, og Alle snakker sant holder seg gjennomgående på riktig side.

Rett og slett en glede man burde unne seg på slutten av et hektisk år.

Les anmeldelsen av Vi som ser i mørket

Siri Nilsen på Facebook

Siste fra seksjon

Alle snakker sant

Siste musikkanmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle

Musikk

se alle

Teater

se alle