• FOTO: SCANPIX

Guide til Halloween 2009

Knask eller knep?

Feire halloween med barna eller med venner på bar? Byen er full av muligheter.

Sjekk også vår store guide til kostymeutleie.

De dødes aften

For niende året på rad har Oslobandet Los Plantronics funnet frem sine skumleste kostymer og inviterer til feiring av den mexicanske høytiden « Related content » på Garage - den ene dagen i året hvor man visstnok kan kommunisere med de døde.

Det blir en helaften med mariarchisurf, fargerike kostymer, og høy tequilaføring. I tillegg til The Plantronics, spiller også Rev. C.H. Morton & Cosmic Boogie Tribe. Og mellom slagene snurrer Dj Don Pedro sine beste og mest fryktinngytende mexoticaplater.

Likbrud og Disney-skumlinger

Disneys skumleste figurer er samlet når Lillebil filmklubb viser « Related content » klokken 13.00. Her er den onde dronningen fra Snehvit, Ursula fra Den lille havfruen, Cruella Deville fra 101Dalmatinere, og mange flere. Alle barn oppfordres til å kle seg ut, og det blir premie til beste kostyme. Filmen passer fra syv år.

For de litt eldre (fra 10 år) vises den vakre animasjonsfilmen « Related content » klokken 15.00, om Victor som er nervøs før bryllupet, og går inn i skogen for å øve. Han tror han setter ringen på en kvist, men det er i stedet hånden til en død brud, og dermed er han gift med henne og trekkes ned i underverdenen.

Begge filmene har engelsk tale, men norske tekster.

Smågrøss for de minste

Hva skal man gjøre hvis man møter lakenspøkelser på kirkegården? Hva skjedde med heksa som ønsket seg et lite stygt monster? Svarene får du i historiestunden Smågrøss på Caféteatret der Lise Grimnes og Marianne Sundal forteller spøkelseshistorier. Passer for barn fra fire år.

Hva: Spøkelseshistorier
Hvor: Cafeteateret
Når: Lørdag kl. 15.00

FOTO: Rangøy Nina Eirin

Dekorer en hodeskalle!

Det blir barnesøndag på Historisk Museum når De dødes dag skal feires slik det gjøres i Mexico. Hva med en tur i skjelettverksted, der man tradisjonen tro dekorerer hodeskaller av sukker? Eller hva med å lage papirblomster eller bygge museets «De dødes dag»-alter. I tillegg vil Intergalaktisk duo ta med publikum på en musikalsk pilegrimsreise i Amerika med opptredener kl. 12.00 og kl. 14.00. Den Latin-Amerikanske feiringen av de dødes dag er på UNESCOs verdensarvliste.

Hva: Skjelettverksted og feiring.
Hvor: Historisk Museum
Når: Søndag kl. 11.30-15.

FOTO: Bruno Passigatti

Se min kjole

Som selverklærte nattmennesker lar ikke gothklubben Related content anledningen gå fra seg til å ha et skikkelig halloweenparty. Men husk at når man er invitert på fest med folk som har spektakulære kostymer i lakk og lær som hverdagsantrekk, holder det ikke å bare dra frem det som ligger fremst i garderoben.

Tenk svart, tenk skinnende, tenk spektakulært! Skulle du trenge litt hjelp til å kle på deg kan du finne inspirasjon hos Dracula Clothing , som for øvrig også holder et moteshow på festen.

FOTO: Vanda Grigorovic

Skummel tur med bål i sikte

Et sted i skogen ved Sognsvann er det satt opp et koselig bål, og når man har funnet frem dit kan man grille medbrakte pølser. Men først må man komme seg gjennom den 1,5 km lange turen gjennom den mørke skogen. Gummistøvler og lommelykt er påkrevd når Barnas Turlag tar halloweentur i skogen og det er hverken for lettskremte sjeler eller barnevogner.

Hva: Skogstur
Hvor: Sognsvann
Når: Lørdag kl. 18.00

FOTO: Indrelid Trygve

Stabsmusikk og spøkelsesvandring

Hva sier du til å gå på jakt etter spøkelser på Akershus festning i de sene timer? Eller hva med en real dose livemusikk, inspirert av hekser, skjeletter og andre ting som lager skumle lyder i mørket. Related content inviterer til konsert i Riderhuset, med musikk fra blant annet Harry Potter-filmene, etterfulgt av en tur rundt i festningens kriker og kroker. Skuespiller Nils Ole Oftebro er kveldens vert, og skal sørge for at alle kommer seg trygt hjem, eller i hvert fall nesten alle...

Metall i mørket

To dager til ende fylles Parkteatret med hardtslående og strenge metallband som spiller høyt nok til å vekke de døde. Med band som Manilla Road, Angel Witch, Tyrant, Salute, Waklevören på plakaten er det mye som tyder på at Related content kan bli byens skumleste konsertopplevelse denne helgen.

Andre forslag?

Tips oss gjerne i kommentarfeltet under

Les også:

Les også

Siste fra Barn

I dag må du få med deg...

se alle