• Carl Erik Krefting i Søylen eiendom og Mona Elisabeth Gladhus, magasin- og markedsdirektør for Steen & Strøm, forteller at Hamleys åpner i femte etasje på Steen & Strøm til sommeren.

    FOTO: Cathrine Solbakken

Hamleys åpner på Steen & Strøm

- Det er mange andre spennende leketøysbutikker i Oslo, så jeg er ikke så redd, sier konkurrent.

Til sommeren strammes konkurransen om leketøysalget seg ytterligere til i Oslo når Hamleys åpner butikk i sentrum.

Les også

Nå er det også klart hvor butikken skal ligge: I lokaler på Steen & Strøm, over 1000 kvadratmeter i femte etasje.

Denne uken var Carl Erik Krefting, sjef for Søylen Eiendom som sammen med Schage eiendom eier Steen & Strøm, i London og sluttforhandlet avtalen med leketøysgiganten.

Konkurrerer om leketøysmarkedet

Oslo har allerede leketøysbutikker som Ringo, BR-leker, Toys r us, Brio, Sprell og Riktige leker. I tillegg kommer nettbutikkene.

- Trenger Oslo enda en leketøyskjede?

- Ja, jeg tror det. I andre norske leketøysbutikker går man inn og plukker det fra hyllene som man vet man skal ha. Hamleys er en opplevelse, det handler ikke bare om å gå og kjøpe leker. Det er demonstrasjoner av ulike leker, barna kan leke og det er et litt annet utvalg av leker, sier Krefting.

Han vil at den norske butikken skal minne om originalen i London, med ansatte som viser frem leker og med de fleste av merkene som finnes i hovedbutikken.

Hamleys hovedbutikk i Regent Street er et trekkplaster for mange nordmenn på Londonbesøk. Ifølge Krefting er Norge den nasjonen som skaper høyest omsetning i butikken i rene kroner, noe butikkens tall fra kredittkortbruk viser.

- Det er bare engelskmennene selv som er foran oss, sier Krefting.

Hele femte etasje på Steen & Strøm skal nå vies foreldre og barn, med blant annet leker, klær, sko, ammekrok og selskapsrom, forteller han.

- Dette er positivt

En ringerunde til de store leketøykjedene som allerede finnes i Oslo viser at ingen av dem lar seg bekymre av at Hamleys kommer til byen.

- Jeg ønsker dem hjertelig velkommen. Det er bare hyggelig. Det er helt sikkert plass til dem i markedet, sier Magne Polsrød. Han er salgssjef for Top toys, som står bak både BR-leker og Toys r us.

- Det er mange andre spennende leketøysbutikker i Oslo, så jeg er ikke så redd, sier Gro Svendsen, administrerende direktør i Ringo, som ser på Hamleys som et fint tillegg.

Hun sier hun ser det positive i at det kommer en ny aktør som også satser på både spesielle og artige leker i et marked der lavere priser gjerne har gått foran kvalitet.

Det er også Hege Arnesen, eier og daglig leder for Sprell, opptatt av.

- Vi er glad for alle som tilbyr bedre leker. Det er bare positivt. Det bidrar til mer oppmerksomhet på å kjøpe ordentlige leker, sier Arnesen.

Heller ikke Brio-kjeden skjelver i buksene.

- Hamleys blir som en hvilken som helst annen konkurrent. Vi tåler konkurranse, det gjør oss alle litt bedre, sier daglig leder Jostein Nordvik.

 

Les også

Siste fra Shopping

I dag må du få med deg...

se alle