• Servise du kjenner igjen fra kjøkkenet til mormor, og leketøy fra krigens dager er kanskje blant skattene på Youngstorget.

Loppis Antikvitetus

En sjelden loppe, mest vanlig om våren. Forekommer en sjelden gang om høsten også.

Noen har bare lopper i blodet. De er ofte utkledd som en venninne eller kamerat, og de overrumpler deg med sin smittende loppeentusiasme. Klar du blir med dem på loppemarked!

Funn


Problemet er at mens du står der med en ødelagt plastdings fra 70-tallet som minner en anelse om den forsvunne tannpussekoppen din, finner din venn frem til designerjuveler under bukselass med 80-tallsklær. Deretter går hun videre og finner et ekte servise designet av Dronning Margrethe, eller noe sånt. Ingenting er mer irriterende enn sånne venner, og da ser vi bort ifra folk som sverger så intenst til sykkelhjelmen sin at de egentlig drømmer om å få ha den på seg når de svømmer. Men det var en avsporing.

Porselen


På lørdag er det finloppis og auksjon på Youngstorget, og det hele er i Frelsesarmeens regi. Tanken er at du skal kjøpe en loppe, og kanskje la den vandre i denne førjulstid. Det går sikkert an å kjøpe noe til seg selv også, altså. Antikke leker, dukkehjem, en dukkevogn, håndmalt kinesisk porselen, servise fra Villeroy & Boch, Figgio Flint, Porsgrunn Porselen - OG sist, men ikke minst, et frekt lite pumpeorgel. Det er duket for kupp her, lover Frelsesarmeen.

Godvarene


Loppisene er tilgjengelige fra klokken 12, men auksjonen av "godvarene" begynner ikke før klokken 14. Loppemarkedet er for øvrig et lavterskeltilbud for rusmiddelavhengige, så for oss som tror på karma: Dette gir god karma. Og dette er for øvrig en begivenhet din hjelmbærende venn som alltid stikker av gårde med kvalitetsloppene ikke bør få vite om. Hold loppene for deg selv, pakk dem inn og gi dem til seg selv til jul. Fordi du fortjener det.

Les også

Siste fra Sprek

Flere bilder

Fat, Stavangerflint

Teddy

I dag må du få med deg...

se alle

Siste scene

Siste film

Siste musikk

Oslos beste...