Sulten?

Cafe Serenad

  • Restaurant og cafè:
    • Tyrkisk
Osloby mener:
123456
Cafe Serenad
Darres gate 1
0175 Oslo
[Feil i stedsdata? Send oss en mail!]
Inviter venner:
Middels

Ganske tamt på Café Serenad

Ta heller noe å drikke enn å spise. For å få maten tar tid.

Osloby mener:

Det er deilig å slikke sol på Kiellands plass med noe godt å drikke. Men det kan ta sin tid med maten. Dette er konklusjonen etter en test av dagens rett op Café Serenad.

Her er delkarakterene:


 

Stedet:

5

 

Kiellands plass er blitt en skjult perle like utenfor sentrum. med et vannspeil der sildrende vann glir nedover "trappene" mot Maridalsveien og Vulkan-området lenger nede. Du kan like gjerne sette kursen opp hit etter en tur på Mathallen istedenfor travle Grünerløkka der det er trangt om uteplassene.

Cafe Serenad har tatt over lokalet der Cafe Isabella lå før. Like ovenfor ligger Colonel Mustard, der gjennomsnittsalderen er lavere og klientellet mer motebevisste. Her nede er det den eldre garde som slukker tørsten, enten inne i den relativt anonyme kafédelen, eller under trekronene.


 Menyen:
4

 

I likhet med Cafe Isabella er det tyrkisk som gjelder på menyen, ved siden av standardretter som hamburger, pizza og pasta. Det er mange retter å velge mellom, men veldig mange trygge valg. Med det publikumet man har, er det sikkert riktig valg, sett ut fra hva de få som spiser, bestiller.


 

Maten:

3

 

Tyrkisk mat på Cafe Serenad.
Vi vil gjerne prøve de tyrkiske spesialitetene, og prøver moussaka og kiremit sis. Sistnevnte rett er stykker av lammekjøtt i en gryte, servert i leirskål, akkurat som moussakaen. Det tar sin tid å få maten, men når den omsider kommer, er den rykende varm nesten brent på toppen. Har den blitt stående for lenge i ovnen på grunn av at man må prioritere ølservering?

Under et boblende lokket ligger auberginene og kjøttdeigen og syder, men selve retten er lite krydret og blir ganske anonym, særlig når maten blir kjøligere. Lammekjøttet i kiremit sis-en har litt mer særpreg, men også her blir det ganske tamt, og grønnsakene til høyner heller ikke matopplevelsen. Bulgur og yoghurtdressingen til lammet er bra, men ikke minneverdig.


 

Service:

4

 

Det tar sin tid når det er mange gjester. De fleste skal ha noe å drikke, men servitøren har sin fulle hyre med å rekke over alle bordene så det blir mye venting. Men servitøren er vennlig og oppmerksom, selv om det er mange bord å passe på.


 

Pris:

3

189 kroner for lammet var i overkant sett ut fra hva vi fikk. 139 for moussaka er heller ikke rimelig. Men ølet og vinen er greit priset.

GÅ INN? GÅ FORBI? Tja. Det er deilig å sitte ute med noe å drikke, men du må beregne god tid.

(Hovedkarakteren er basert på mat og pris fremfor sted og service)

Flere anmeldelser

Hva skjer?

Sorter:

Mest omtalt

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser