Sulten?

Palace Grill

  • Restaurant og cafè:
    • Internasjonalt
    • Kontinental
    • Norsk
    • Gourmet
Osloby mener:
123456
Palace Grill
Solligata 2
0254 Oslo
231 31 140
[Feil i stedsdata? Send oss en mail!]
Inviter venner:
Atmosfære Business
Fasiliteter Bar
Palace Grill er en liten og intim gourmet-restaurant ved Solliplass. Naboen til baren ved samme navn, Palace Grill. Og uteserveringen Skaugum.

Matpalasset

Tiden går, Palace Grill består. Fremdeles er det mye godt å sette tennene i ved Solli Plass.

Osloby mener:

"Det ligger en liten perle bortgjemt bak postkontoret i Solligata. Av et slag man helst vil hemmeligholde og bevare til eget bruk, men den gang ei. Palace Grills nokså nyåpnede restaurant er allerede oppdaget, så der er det fullt støtt. Restauranten er nærmest et frimerke, et gammelt lite butikklokale på den andre siden av portrommet, der vi også finner inngangen til baren Palace Grill."

Slik begynte den første anmeldelsen av ett av byens mest særegne spisesteder. Den sto på trykk i januar 1995. Den gang bød man på en liten, men spennende meny. De senere år er du i rockekokkenes vold, men kun på godt.

Gjennom årene har vi spist her sporadisk, og gjerne hvis vi vil gi tilreisende en opplevelse utenom det vanlige. Men det krever planlegging: Det knøttlille lokalet har 23 stoler, og det gis ingen mulighet til bordbestilling, så det blir til å møte opp litt før fem, melde sin interesse for bordplass før man slår seg ned i den røffe baren på andre siden av portrommet.

Der er det cowboystemning med tregulv og countrymusikk.

Juni 2008
- Vær så god, nå er bordet klart. Bli med meg, dere. Servitøren tar imot oss som en gammel venn. - Dere har vært her før, så dere vet hvordan vi gjør det her? Kokken har en tiretters meny, så kan vi justere underveis. Vel, hva vil dere drikke?

Vi åpner med et glass burgunder til østersen, før vi skifter til en rhinskvin, Nierstein Riesling, som går utmerket til carpaccioen av kamskjell.

- Den er veldig god, ikke sant? Like greit å fortsette med den, synes dere ikke?

Vi fortsetter gjerne: Her er det vi fikk denne kvelden: sverdfisk med mango/avocadokrem, røkt kamskjell i filodeig, en raff "rekecocktail" med chilimajones, villaks med beluga, piggvar, en liten hvilerett med lichi og vodka i knust is før gjøgris med en herlig pølse. Related content

Foto: Trygve Indrelid

Nå har vi gått over på rødvin, fra Burgund, og glasset får påfyll hver gang servitøren er forbi bordet. Det samme gjør vannglassene.

Under måltidets gang skjønner vi hvorfor man slipper gjestene inn i "puljer", kjøkkenet ser ut til å være knøttlite, men kokkene har full kontroll - alle får perfekt tilaget mat med passende mellomrom.

For ikke å snakke om servicen: Hvis du foretrekker det korrekt og avmålt, bør du gå et annet sted. Her blir du passet på etter alle kunstens regler, med en vennlig hånd på skulderen, eller en klem når du går herfra.

Ti retter låter mye, og på papiret ser muligens den ovennevnte menyen ganske bastant ut, men med perfekt avstemte porsjoner og et serveringstempo som passer måltidet utmerket, må vi tilstå at da osten kom, blir vi nærmest overrasket over at vår aften begynner å nærme seg finalen.

Men avslutningen er av typen som gjør at man som gjest ønsker seg hit igjen snarest: Etter osten får vi rabarbra, markjordbærsorbet og brødpudding.

Så enkelt, så delikat.


Related content

Foto: Trygve Indrelid

- Vi var på Bagatelle for en tid siden, men dette er mye hyggeligere, skryter de på nabobordet til servitøren.

Bordvenninnen og jeg kan ikke annet enn å være enige, og gir full score.

På gjensyn. Det blir ikke så lenge til neste gang, håper vi.

Prøv også:Som spisested er Palace Grill unikt, men skal vi foreslå andre steder med røff sjarm er Kampen Bistro meget bra. Også her får du god mat, men til en betydelig lavere penge.

Også på østkanten, men i ny skrud: Olympen Mat og Vinhus er blitt Grønlands svar på Grand Cafe, men med ekte husmannskost.

I Palaces nabolag kan Kastanjen være et alternativ. Her er et godt fiskeutvalg, og Dagens husmannskost er vel verd pengene.

Flere anmeldelser

Retroperle i teknoland

Hva skjer?

Sorter:

Mest omtalt

lesernes favoritter

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser