Fant indisk favoritt

Andreas Viestad spiste samme rett i 180 dager på rad hos Punjab Tandoori House .

- Sjekk ut Punjab Tandoori House !Den er neppe ukjent, men det folk ikke vet er at man ikke bør kjøpe tandoorien, men retten som heter "dagens vegetar", sier matskribent Andreas Viestad.

- Jeg spiste den en gang 180 dager på rad. Den er alltid god, og alltid litt forskjellig, så man blir aldri lei.

I tillegg røper han at pizzarestauranten Hells Kitchen og gourmetmat hos er store favoritter.

Ingen kokk

Viestad angrer ikke på at han ikke tilbrakte mer tid på PC-stua på Universitetet i Oslo enn det han gjorde da han studerte mediefag. Siden den gang har han fått sin faste matspalte i Dagbladet, det har blitt kokebøker og for ikke å snakke om internasjonale tv-programmer.

– Jeg bodde i USA en stund og da begynte jeg å pusle med en bok for et amerikansk forlag. Og når jeg først var i gang med det, hvorfor ikke en tv-serie? Det var ikke verre enn det. Tror jeg hadde mer flaks enn jeg fortjente, for det var virkelig ikke så vanskelig. Men kokk er jeg ikke, understreker Viestad.

Related content

Ekstremmat

Siden den gang har Viestad blitt en aldri så liten internasjonal talsmann for den skandinaviske mattradisjonen. Og den er hvis ikke fullt så traust og kjedelig som vi ofte tror.

– Når vi tenker på norsk mat tenker vi gjerne på to ting: Enten ekstremmaten, den vi bare spiser en gang i året, som lutefisk og smalehovud. Den andre er hverdagsmaten, som lapskaus, ertesuppe, seibiff med løk, men den har blitt erobret av frysedisker og veikroer og blir derfor sett på som kjedelig. Sannheten er noe helt annet – den er både spennende og deilig, sier Viestad.

Du kan med andre ord gjøre en vri på klassiske norske råvarer – og fortsatt kalle maten så norsk som noe.

– Jeg har en oppskrift som jeg har basert på Hulda Garborg, mer enn 100 år gammel, med soyasaus og ingefær. Husk at ingefær har vært her i over 500 år, og soya i 200, så det er mye å ta av, mener matentusiasten.

Men lager du norsk mat når du skal kose deg hjemme også?

– Nå lengter jeg etter skikkelig ertesuppe. Så snart jeg får kommet meg i butikken skal jeg kjøpe en svineknoke og en boks tørket erter, avslutter han.

Byens beste:

Related content på St. Hanshaugen. Jeg er heldig som bor like ved Norges beste matbutikk, så det er nærmat og delikatessebutikk i ett.

Flere kokketips:
Ole Jonny Eikefjord - Eik: Alle kan lage mat
Bjørn Svensson - Oscarsgate: Spiser billig
Jarle Baer - Oslo Spiseforretning: Liker Villa Paradiso og nyåpnede Trancher
Bent Stiansen - Statholdergaarden: 90 prosent etnisk mat
Eyvind Hellstrøm - Bagatelle: – Vi rir han av

Les også:

Les også

Siste fra Sulten

Her går han gjerne ut og spiser:

<b>Restaurant Oscarsgate</b> – Veldig bra <b>Hells Kitchen</b> – Utmerket <b>Restaurant Bagatelle</b> – Trenger vel egentlig ingen kommentar.

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Oslopuls

I dag må du få med deg...

se alle