• God mat, stille, bra service og dempet musikk. Her har man lyst til å sitte i timevis.

    FOTO: Rolf Øhman.

Godt og fredelig

Beste resepten på mye mas og bråk? Et besøk på Dagligstuen på Continental er balsam for sjelen. Og magen.

5

Mat:

Dagligstuen byr på seks ulike klassiske smørbrød.
Det er generøst med kreps og reker, men smørbrødet er akkurat litt for lite til å mette de største magene.

Bra med mye dill blandet inn i dressingen, og smørbrødet er pent pyntet med to vridde agurkskiver, samt en scampi med rød rogn i midten. Klassisk og godt.

Vitello tonnato er også godt, med rosa kalvekjøtt, kapers, tomater, salat, parmesan og tunfiskmajones. Det er mye kjøtt, som dessverre er litt for kaldt, men den fyldige tunfiskmajonesen er deilig, her er store, gode kapers og mye parmesan, og retten er stor og mettende.

Er du ute etter byens beste vitello tonnato, drar du til Trattoria Popolare eller Baltazar Ristorante & Enoteca


 

6

Meny:

Vitello tonnato.
Stor og spennende meny. Seks ulike smørbrød med reker og majones, laks og eggerøre, skalldyr, roastbeef, biff tartar, karbonade med løk, samt åtte andre retter.

Her er klassikerne club sandwich og cæsarsalat, spennende omelett med pancetta, salat med blåmuggost, pærer, dadler, pata negra, vitello tonnato, løyrom, scampisalat og andeconfit med rødløksmarmelade.


 

6

Miljø:

Lobbybaren på Continental er en av Oslos eldste barer, innredet av engelske arkitekter, og har fortsatt de samme Munch-trykkene hengende på veggen – kjøpt for 5500 kroner hos en kunsthandler i Oslo i 1932.

En avslappet stemning, dempet musikk og et lunt og hyggelig rom gjør dette til en oase i Oslo. Her kan man lese i timevis. Litt lave bord.


 

6

Service:

Avslappede og proffe servitører som lar deg være i fred, samtidig som de er oppmerksomme på når folk er ferdige, skal bestille noe mer eller er klare for regningen. Spør hvordan maten smaker, er kjapt ute med både drikke og maten, og har noen morsomme, kjappe replikker i ermet. 


 

4

Pris:

120 kroner for et smørbrød er rimelig, selv om de største av oss spiser to stk... 185 kroner for vitello tonnato er på linje med konkurrentene, og prisene varierer fra 155 kroner til 280 (løyrom). 

Siste fra seksjon

Continental Hotel

Uteliv
Stortingsgaten 24/26 1510 Oslo
Kart og veibeskrivelse

Oslos beste...

Oslopuls

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle